Денков помоли ГЕРБ да гласуват правителство

Обещанията трябва да се спазват. Това е основата на всяко взаимно доверие, както в политиката, така и в живота. Това обяви в обръщение към нацията Николай Денков.

Той се помоли на ГЕРБ да подпишат споразумението и да спазят думата си, за да не хвърлят държавата в хаос. Предложението му да не се ходи на избори включва ГЕРБ-СДС да се съгласят на правителство с премиер и външен министър Мария Габриел и без смяна на министри.

„Аз спазих обещанието си и подадох оставка на 6 март. Преговорите показаха, че нямаме съгласие за смяна на министри. Съгласно договорката ни трябва само от и Мария Габриел да сменим позициите си. Обръщам се към ръководството на ГЕРБ и им напомням към даденото преди девет месеца обещание. Да спазят дадената дума, да подпишат споразумението и да гласуваме правителство с премиер Мария Габриел и без смяна на министри“, призова Денков.

Той твърди, че ГЕРБ и ПП-ДБ са постигнали съгласие по споразумението за съвместно управление и могат да управляват по него

„За девет месеца това правителство постигна много. Преди два дни получихме уверения за еврозоната и за сухопътен Шенген до края на годината“, заяви премиерът в оставка.

„Колеги от ГЕРБ, не хвърляйте страната към избори“, примоли се той

По-рано днес Мария Габриел обяви – отиваме на избори!

На извънреден брифинг Мария Габриел обяви, че през последните три дни преговорите са продължили, а от ГЕРБ отново са направили жест.

„В този момент постъпи ново искане. Затова ние тук казваме не. Не на постоянните нови условия и не нови и нови условия. Това буквално изпълва групата на ГЕРБ и партията с нетърпимост. Искам да изразя съжаление за създалата си ситуация, в която е видно, че бяха направени много компромиси“, заяви Мария Габриел и обяви:

ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат

„Ще оттегля кандидатурата си за министър-председател“, допълни още тя.

Габриел заяви, че се надява изборите да са момент за размисъл в страната, повече смирение и прозрачност:

„В опцията за избори искам да покажа колко е важно това, че кампанията ще зависи от нас – дали ще се нахъсват хора един срещу друг, дали ще се играе със страховете на хората, или ще си дадем време ясно да откроим важните приоритети и ще се отиде на преговори след изборите с уважение към другия.“

Също така кандидатъ за премиер обяви:

„Утре ще внеса писмо в НС, че оттеглям кандидатурата си за кандидат за министър-председател. При така стеклите се обстоятелства заявявам ясно, че ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат, каза още Габриел.“

Това, което счупило преговорите, било, че ПП поискали МВР

„В момента, в който дадохме заявка, че можем да отстъпим за министерството на отбраната и министерството на енергетиката, бе поискана смяна и в министерството на вътрешните работи“, съобщи Габриел.

 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара