„Възраждане“ поискаха предсрочни избори

„Възраждане“ поискаха предсрочни избори. „През последните седмици българският народ е свидетел на тотален крах на държавността благодарение на позорните опити за нов „брак по сметка“ между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.“ Това каза депутатът Искра Михайлова в декларация от името на парламентарната група на „Възраждане“.

По думите ѝ двете формации непрекъснато се „дебнат“ и си нанасят „удари“, а в същото време водят преговори да управляват още време.

„И децата виждат, че единственото, което ви свързва, е „плячката“, смята Михайлова и посочи, че е крайно време да се спрат с опитите за сглобки и коалиции, които не са нищо повече от едно „унищожително и агонизиращо“ управление на държавата.“

„Единствената причина да продължавате агонията е, че знаете, че едни избори ще финализират вашето приключение във властта. На ГЕРБ-СДС и ДПС може да им харесва да унижават ПП-ДБ, но това не се харесва на българите. Вие (ПП-ДБ) провалихте най-милото си, върху което изградихте цялото си политическо съществуване – съдебната реформа. Тя е отдавна предадена на милостта на Борисов и Пеевски“, коментира още тя.

Михайлова заяви, че държавата ни има нужда от спешни действия за оздравяване във всеки един сектор, който ПП-ДБ са успели да доразрушат по модела на коалиционните им партньори от ГЕРБ.

„Време за възраждане на държавността, докато не е дошло време за нейното възкресяване“, добави още тя.

„Съставянето на ново правителство е въпрос на политическа зрялост. Много настойчиво се налага тезата, че българите не искат избори. Тя е доста неоснователна.“ Това каза по-рано бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, припомня HristovHQ.

Източник: БТА

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара