„Ислямска държава“ потвърди, че стои зад терористичния акт в Москва

Групировката „Ислямска държава“ потвърди, че стои зад терористичния акт в Москва. Ислямска държава пое отговорност за нападението в концертната зала Крокус сити хол в руската столица.

Отговорността за нападението снощи в концертната зала „Крокус сити хол“ в руския град Красногорск в Подмосковието, което предизвика смъртта на над 60 души, пое действащата в Близкия изток джихадитска групировка „Ислямска държава“, предаде ТАСС.

Групировката съобщи в своя канал в приложението „Телеграм“, че бойци на ИД са атакували голямо събитие в предградията на руската столица Москва, пише БТА, цитирала Франс прес.

От своя страна САЩ съобщиха, че разполагат с разузнавателна информация, която потвърждава твърдението на терористичната организация „Ислямска държава“, че тя е отговорна за нападението в концертна зала в Подмосковието. Това предаде Ройтерс, като се позова на американски представител.

САЩ са предупредили Русия през последните седмици за възможна атака. „Предупредихме руснаците по съответния начин“, е казал американския източник, пожелал анонимност, без да съобщи подробности.

Източник: БТА

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара