Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

В Полша вдигнаха авиацията заради ракетна атака срещу Украйна

В  Полша вдигнаха авиацията заради ракетна атака срещу Украйна. Това съобщава РБК-Украйна с позоваване на въоръжени сили на Полш...

В Полша вдигнаха авиацията заради ракетна атака срещу Украйна. Това съобщава РБК-Украйна с позоваване на въоръжени сили на Полша.

През нощта срещу 22 март е наблюдавана активна дейност на авиацията на Руската федерация, свързана с нанасянето на ракетни удари от самолети Ту-95, Ту-22 и МИГ-31 по обекти, разположени на територията на Украйна.

„Всички необходими процедури за гарантиране на безопасността на полското въздушно пространство са започнати и ВВС на Полша непрекъснато следи ситуацията. Предупреждаваме, че участват полски и съюзнически самолети, което може да доведе до повишаване на нивата на шум, особено в югоизточната част на страната“, се казва в изявлението.

Припомняме, че на 13 януари Полша е вдигнала самолети във въздуха на фона на ракетния удар над Украйна.

Както е отбелязано, „авиацията на Полша и нейните съюзници беше привлечена с оглед на повишената активност на далечната авиация на Руската федерация, свързана с намерението да нанесе удар по територията на Украйна“.

Почти три часа след ракетния обстрел над Украйна оперативното командване на полските въоръжени сили посочва, че авиацията се е върнала към стандартни операции на фона на намалена заплаха.

„Полската армия постоянно следи ситуацията на територията на Украйна и остава в постоянна готовност да гарантира безопасността на въздушното пространство на Полша“, се посочва в съобщението.

Източник – РБК Украйна/Превод:SafeNews

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!