Денков от Брюксел: Разумното решение е да седнем на масата на преговори

Разумното решение е да седнем на масата на преговори. Да тръгнем от изходнат апозиция, която беше договорена преди 9 месеца и да видим как може да стигне до съгласие. Няма друго разумно решение. Това заяви Николай Денков пред българските журналисти в Брюксел.

„Чух, че има идея да се вкара за гласуване само кандидатурата на Мария Габриел

като министър-председател. Това би било груба грешка, защото отново ще изнасили Конституцията. Съгласно нея министър-председателят и МС се гласуват в един акт. Няма избран премиер, когато няма избран МС. Ако това бъде направено, означава, че се само се симулира някаква дейност, която ще обърка повече хората. Надявам се ГЕРБ да се откаже от тази авантюра и отново да се върнем на масата на преговори.Готов съм на всякакви разумни компромиси, които ще доведат до работещо правителство. Не е въпрос на едно, две имена, а как ще работи правителството“, добави Денков.

„Мария Габриел направи голяма политическа грешка. Това е грешка, от която всички трябва да търсим начин да излезем. Така не се прави. Трябва да видим дали може да се поправи счупеното. Дали тя би могла да бъде премиер, не знам, това трябва да се обсъди в хода на преговорите, дали да се търси друг премиер от ГЕРБ. За нас е важно да се създаде правителство, което да бъде подкрепено и от двете политически сили с мандат, който да е национален. Ако можеше да бъде първият, чудесно, ако не може ще се опитаме да използваме и втория”, допълни Денков.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара