Кирил Петков: Цяла България беше хвърлена отново в хаос, заради страха на двама души

Цяла България беше хвърлена отново в хаос, заради страха на двама души. Това написа във Фейсбук съпредседателят на ПП Кирил Петков. Думите са по повод изпълнения от Мария Габриел мандат.

 

HristovHQ публикува коментара без редакторска намеса:  

Страхът е най-лошият съветник!
Цяла България беше хвърлена отново в хаос, заради страха на двама души. Мария Габриел я бе страх да каже “НЕ” на идеята на Борисов за несъгласуван кабинет, въпреки че тя самата не бе съгласна с такъв подход за политически шантаж. Борисов го е страх от съдебната реформа и реформа в службите заради стари грехове и предпочете взрив в България, но да няма реформи в службите и съдебната система.
Това не бяха гениални ходове на шах, нито невероятни политически стратегии. Това бяха ходове от страх, които освен, че хвърлят държавата отново в хаос, накърниха и самите интереси на Мария Габриел и на хората, които гласуват за партия ГЕРБ. Жалко, защото имаше много по-добри възможности за страната ни.
Страхът е най-лошият съветник!

HristovHQ припомня, че Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента. В 16.15 часа вчера номинираната за министър-председател връчи папката на Румен Радев и обяви проектосъстав на Министерския съвет.

До последния момент нямаше яснота за резултата от преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, продължили и този следобед. Пред президента Мария Габриел посочи, че двете коалиции нямат различия по отношение на реформите в съдебната система, регулаторите и борбата с корупцията.

„Осъзнавам каква е отговорността пред мен, осъзнавам колко важно е за България да има стабилно правителство, за да завършим ключови приоритети за страната каквито са сухопътният Шенген, еврозоната и работата за доходите на хората, за това нашите деца да мечтаят и да растат в България“, заяви Мария Габриел.

Президентът отговори, че още днес ще издаде указ и ще изпрати предложението за състав на кабинет в Народното събрание.

На излизане от президентството Мария Габриел подчерта, че страната ни има нужда от стабилно правителство – и за Шенген, и за еврозоната, и за това да оформя европейския дневен ред.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара