Това, което Денков направи преди малко е по-фрапантно от всичко друго в досегашните преговори

Това, което Денков направи преди малко е по-фрапантно от всичко друго в досегашните преговори. На това мнение е Кристиян Шкварек

За мен това, което Денков направи преди малко е по-фрапантно от всичко друго в досегашните преговори. Това беше грубо прекрачване на правомощията на премиер на републиката.

България не е влязла във война. Тя не е нападната. Атомната централа е наред

Защо, тогава, този сламен човек се обръща извънредно, в 20:00 ч вечерта, по Националната телевизия? С какво спешно и касаещо държавността ни занимава излъчения за министър председател на всички българи?

С нищо. С тясно партийната нужда на ППДБ да отговарят на ГЕРБ, да им прехвърлят вината за изборите и, за пореден път, да се надцакат. Ама акад. Денков – това са си ваши, партийни нужди и цели, а не нещо, което заслужава извънредно обръщение на премиера на републиката пред целия народ.

Цялата сага с разтурването на Сглобката започна, когато ППДБ настояха да вземат поста външен министър, за да имат – по собствените им думи, чисто партиен излаз към Европа. Същата сага завършва с употребата на поста премиер и обръщението му към целия народ за също толкова дребни, чисто партийни цели.

Тези хора са най-жалкото подобие на държавници в новата ни история

Дребни мошеници, крадци и опортюнисти. Задължително е никога, ама никога повече да не се докопат до власт. Всяка управленска конфигурация, която изключва ППДБ или друга производна на „демократичната общност“ партия е за предпочитане.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара