Ако хапнете това час преди лягане, ще спите като бебе!

Според експерти от Bed Kingdom яденето на черен шоколад един час преди лягане може да ви помогне да спите по-добре.

„Умереното ядене на черен шоколад поне един час преди лягане може да доведе до по-продуктивен сън“, казват експертите пред The Express.

Черният шоколад не само е пълен с „перфектните хранителни вещества“, но и насърчава производството на серотонин – хормонът на щастието, който може да накара хората да се чувстват и по-спокойни.

Серотонинът е химикал, който е свързан с чувството за спокойствие и уравновесеност.

Експертите казват също, че яденето на банани, бадеми или ядки като орехи и или фъстъчено масло преди лягане също може да улесни заспиването.

Ядки като орехи, кашу и бадеми могат да помогнат за поддържането на здравословен цикъл на сън, тъй като увеличават сместа от мелатонин, магнезий и цинк.

„Консумацията на фъстъчено масло като част от здравословна закуска късно вечер може да подобри качеството на съня ви, както и да стабилизира нивата на кръвната захар и да подпомогне растежа на мускулите“, обясняват експертите от Bed Kingdom.

Фъстъченото масло съдържа и триптофан, който е аминокиселина, използвана от организма за производството на мелатонин – хормон, който съобщава на тялото, че е готово за сън – плюс серотонин.

Според Healthline бананите са полезни за съня, защото имат магнезий, който помага за балансиране на вътрешния часовник на тялото и увеличава производството на мелатонин.

Пуканките също съдържат триптофан и могат да накарат хората да произвеждат серотонин преди лягане.

Пуканките са храна, която е богата на въглехидрати, а създаването им на добрия химикал серотонин в организма е важно за добрия сън.

И накрая, сиренето може да помогне на хората да се чувстват сити, така че да не се събуждат гладни посред нощ.

То е пълно с протеини, които ще ви помогнат да заситите глада си през нощта. Освен това сиренето е лесно смилаемо, така че няма да предизвика проблеми с храносмилането през нощта, като същевременно съдържа триптофан, който отново ще ви помогне да постигнете по-добро качество на съня.

 

Източник – The Express/Превод: SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара