Рачков се издъни – СЕМ го глоби с няколко хиляди за гаф в ефир!!!

Димитър Рачков се издъни. Той допусна грубо нарушение на закона по време на снощния лайф в „Като две капки вода“.  Това е, меко казано, странно, като се има предвид уж врелия и кипелия в медийните среди водещ.

А ето го и гафът:

Комикът неволно направи скрита реклама на марка безалкохолна напитка, докато коментираше колко лепкав е станал подът на сцената след скеч с газирана течност.

„Аз не мога да си отлепя обувките заради този „Спрайт“…“, залитна Рачков и веднага след това се удари по челото, усетил гафа пред свършен факт. „Е, нищо, ще си го платя“, добави водещият към оператора, който го скастри в слушалката.

Според информацията, от Съвета за електронни медии вече са се самосезирали и постановили глоба.

Не е ясно какъв точно ще бъде нейният размер, но съдейки по предходни подобни казуси медийният регулатор най-често налага санкцията от 3000 лева. В редки случаи от СЕМ опрощават подобни неволни гафове, но тъй като в „Като две капки вода“ това не е прецедент, глобата от 3 бона този път няма да им се размине.

Рачков се издъни…

По закон тя трябва да бъде наложена на медията, която излъчва предаването – NOVA. Оттам нататък по канален ред телевизията може да изиска сумата от продукцията, а съответно продуцентът Маги Халваджиян по своя преценка да санкционира служителя, виновен за гафа.

Но, както се казва – „бълха го ухапала“!

Ако се вярва на слуховете, той всяка седмица прибира баснословен хонорар от близо 20 000 лева.

Нищо чудно, че комикът сам предложи да си плати глобата и да пие един студен… „Спрайт“.

Източник – Intrigi.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара