Маскират яйца и пилешко като български, а те… украински или румънски

Маскират яйца и пилешко като български, а те… украински или румънски

Яйца от Румъния и Украйна и замразено пилешко месо се маскират като българска продукция и се продават у нас.

За това сигнализираха от Асоциацията за промишлено птицевъдство.

Браншовата организация вече е сезирала Агенцията по безопасност на храните за проблема, а проверките тепърва предстоят.

Агенцията по безопасност на храните вече са сезирани от браншовата организация за проверка и на вносно пилешко месо, което се предлага у нас. От Асоциацията за промишлено птицевъдство предполагат, че и тук има нелоялни практики – внася се замразено месо, което се продава за прясно и охладено.

Според коментатори обаче и българските производители на яйца и месо, не са цвете за мирисане. В последните години на вулгарна спекулативна надценка, заедно с търговските вериги те реализират баснословни печалби. При все, че себестойността на килограм пилешко филе например, е 3.50 лева, до нас то достига на цена от 15 лева килото, подобна е и надценката на яйцата, които вече не могат да се намерят под 55 ст.на брой. Така собствениците и техните семейства живеят в скандален лукс, а работниците във фабриките им продължават да мизерстват с обидно и несъразмерно ниски заплати.

Източник: Нова телевизия

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара