Запасният генерал от милицията и колегата му от авиацията командват тайно маневрите срещу ППДБ

Запасният генерал от милицията и колегата му от авиацията командват тайно маневрите срещу ППДБ. Това пише в свой коментар Иво Инджев.

SafeNews го публикува без редакторска намеса:

Запасният генерал от милицията и колегата му от авиацията командват тайно маневрите срещу ППДБ.

За наблюдателните наблюдатели отдава е ясно, че конкурентите за вождове на нашето племе отдавна са заровили томахавките. Не знаем дали са изпушили заедно лулата на мира в някой таен вигвам, но бойните им закани един срещу друг и заплахите другият да бъде скалпиран постепенно заглъхнаха. От страна на Орденоносеца от Банкя направо се трансформираха в една продължаваща съществена промяна в това и оценките на ръба на ласкателствата колко разумен е президентът Радев.

В началото на месеца той дори адвокатстваше на Радев с оправдателната теза, че е не е могъл да знае какви хора ( предатели, по Радев) ще се окажат Кирил Петков и Асен Василев.

„Президентът Радев е разумен човек, той няма да иска да се забърка в тази каша, в която ни вкараха заради егото и гордостта и не знам какво още на тези хора”, рече бащински орденоносеца от Банкя.

Главният рефрен на песента “ Тези го арестуваха” заклеймява Кирил Петков и Асен Василев, но пропуска факта, че най-яростният опонент на арестувания беше именно Радев

Наричаше мутра конкурента си за народната любов, но от доста време насам се е оттеглил от тази позиция. Дали се е примирил?

Едва ли. По скоро изглежда, че двамата са се разбрали по “някои въпроси”. Главният е да бъде надхитрен и победен общият враг в лицето на ППДБ – конкурент за ГЕРБ и мишена на невъздържания гняв на Радев, който нарече бившите си протежета “шарлатани”.

Е, на този етап изглежда, че надхитряването, с дейното (съ)участие на ДПС в лицето на Пеевски, е на път да постигне целта си да бъде победен врагът ППДП, срещу когото стрелят от всички посоки и останалите парламентарни участници.

В тази игра приоритет за всички е да бъде разбита коалицията от 5 партии, наречена ППДБ

ГЕРБ е таранът, зад който неизменно стои с цялата си депесарска електорална и институционална тежест Пеевски. Припява всеки път на исото, което държи орденоносеца от Банкя. Каже ли орденоносеца, че не иска избори, ехото му в ДПС отвръща със същото. Решили собственикът на ГЕРБ, че ще се ходи на избори, моментално следва реплика от Пеевски, че “тази мъка” трябва да се прекрати и да се ходи на избори.
Когато споменатите по-горе променяха конституцията в частта за ограничаване на президентските правомощия при избора на служебен премиер, се случи нещо странно, което, струва ми се, малцина регистрираха. Вместо да изреве гороломно “на нож, ни шагу назад”, както за З март например, главнокомандващият кротко премълча. Беше крайно необичайно за обичайния начин, по който се проявява честолюбието му при всяко настъпване по мазола.

От онзи момент насам пролича, че “нещо” се е променило

Това, според мен, е споделеният общ интерес между ГЕРБ, ДПС и Радев при нови предсрочни избори междинната власт да отиде в ръцете на ГЕРБ чрез принудителния избор на някои от посочените варианти, посочени в променената конституция. Завареното положение показва, че почти 100 процента от посочените в основния закон ръководители на институции, между които Радев ще бъде длъжен да избира, са задължени на собственика на ГЕРБ за постовете си.

Какъв е интересът на Радев да преглътне това ли? Предстои да видим от назначенията в служебния му кабинет, оглавяван от гербаджийски кадър. Бас държа, че в такъв кабинет ще има и квота за самия Радев. А това е нещо, за което, според мен, отдавна са се договорили.

Ролята на Народния артист от Банкя беше да се прави на многострадална Гербовева,

която е адски загрижена за националния интерес и скланя всякак да я щипят онези “нахалници” ( както ги нарече днес) от ППДБ. Само и само уж да няма избори и да има редовно правителство. Не щеш ли, Мария Габриел, която не била “послушко”, страшно непослушно решила сама (в което верват само верващите от Църквата на Бойко) да откаже да е премиер, защото е обидена.

На поддържащия артист от сцената на “Дондуков” в тази пиеса е отредено “само” да си мълчи и да се съгласява с комплиментите на бившия си враг, че е мъдър и разумен.

Играта на изиграните от ППБД е не по-малко сложна

Трябва да си направят сметката с един ход напред как да си отворят сега предизборно устата за “някои неща”( като “Банкянски поток” най-вече, според мен), за които бяха принудени да премълчават в името на общото управление с ГЕРБ и подкрепата на Пеевски за конституционното мнозинство. Длъжни са да го направят, за да си върнат доверието на част от избирателите си, но в същото време трябва да мислят как по изгорелия мост ще могат да се върнат след предсрочните избори към преговори за съставяне на ново мнозинство с старите муцуни при очертаващото се вероятно повторение на сегашната конфигурация в челната тройка на новия парламент.

Но… в казармата на двамата генерали от запаса, които командват тези маневри, всяка заповед е предпоследна. Би било учудващо, ако и този път не ни учудят с някой нов “маньовър” – поне за замитане на следите от колаборацията им.

Сглобката между двамата може да е колаж, но пък илюстрира тезата ми.

Позицията в този коментар отразява личното мнение на автора и може да се различава от тази на HristovHQ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара