Българско семейство e загинало в пожар в Германия, изгорели са и двете им малки деца

Българско семейство e загинало в пожар в Германия с двете си малки деца. Това бе съобщено от кметът на родното село на жертвите – Костиево. По думите на Георги Калоферов в сградата, в която семейството живеело в град Солинген, пламнал пожар. Той е тръгнал от избените помещения на стогодишната сграда около 3 часа на 25 март.

Загиналите са 28-годишният Кънчо Жилов, съпругата му Катя и двете им момиченца – 3-годишната Галиа и 6-месечната Емили

Те са обитавали апартамент под наем на таванския етаж. Стълбите до горе обаче били дървени. Пожарът ги изпепелил, а семейството не успяло да избяга и да се спаси.

След потушаването на огъня пожарникарите открили обгорелите тела на Кънчо, Катя и по-голямото им дете. Бебето е обявено за изчезнало, но няколко часа по-късно под руините обаче е открито и неговото телце. Девет души са били откарани в болница с различна степен на тежки наранявания.

Причините за пожара към момента не са известни.

Кметът на Солинген Тим Курцбах обяви ден на траур и разпореди да бъдат свалени знамената

Обратно в България кметът на Костиево призова съселяните на семейство Жилови да дарят средства, за да може телата на загиналите да бъдат транспортирани от Германия. За целта са нужни 18 000 евро.

„Нека проявим човешка солидарност към трагедията“, заяви Георги Калоферов.

Призив за помощ отправиха и от футболен клуб „Гигант Съединение“, в който играе братът на загиналия Кънчо – Здравко Жилов.

Източник: Dir.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара