Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Тошко Йорданов: ППДБ дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет

П ПДБ дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН,  в кулоарите на парламента . Ще въ...

ППДБ дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН, в кулоарите на парламента.

Ще върнем веднага мандата.

Отдавна казахме, че трябва да има избори. Според нас е по-добре предсрочните избори да са „две в едно“ чисто финансово, но отговорността е в президентството.

Могат да постъпят като ГЕРБ, би било забавно за всички нас. Не сме правили да предложим папка с министри, без те да са изявили желание. На президента му е даден списък с 10 човека, основно от ГЕРБ. ППДБ дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет. Президентът Радев след като му дадат някой от тези, може и да не подпише. Ако някой ще вкара страната в криза, това са ППДБ. Крадоха 9 месеца и направиха бюджета на създърма. Години наред ще оправяме бюджета на Асен Василев. За финал имаме промени, които могат да вкарат страната в конституционна криза. Препоръчвам им да се изселят в други държави и там да направят същите промени, на нас ни стига толкова, добави още Йорданов.

HristovHQ припомня, че по-рано от ПП заявиха, че „връщаме папката, защото нямаме подкрепа за създаване на правителство. След като вчера ГЕРБ окончателно и твърдо заявиха, че не желаят да участват в каквито и да било преговори за втория мандат, е безсмислено да губим време”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов. На въпрос на журналисти кой ще вземе и върне папката той отговори: „Ние си имаме премиер. Той се казва Николай Денков. Отговорността, че сега държавата се хвърля в нови избори лежи изцяло върху ГЕРБ. През цялото време водиха така преговорите, че да доведат до този край. Виждате, че вчера ние направихме донякъде последен опит – като им предложиха да си изпълнят поетия преди 9 месеца ангажимент и да предложат техен премиер за втората част на ротацията. Те отказаха. Виждате, че не искат”, категоричен е Атанасов.
Формацията ще получи мандата за съставяне на правителство в сряда следобед. Президентът Румен Радев ще го даде на кандидата за министър-председател от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!