С рани по главата и синини по тялото – родители прибират децата си от детска градина

Родители на деца в детска градина в Бистрица сигнализират за системно неглижиране на децата от страна на възпитателите. По думите им те се прибират с рани по главата и синини по тялото, защото са оставяни без надзор.
В ефира на „Здравей, България” родителите разказаха конкретни случаи, при които децата са пострадали. „Смятам, че голяма част от персонала се затруднява в грижите. Няма достатъчно педагози, които да покрият изцяло отглеждането на децата и те често остават сами”, разказа майка, чието дете посещава детската градина.

Други родители споделят за лошо състояние на площадката,

на която имало пързалка със стърчащи пирони. Те искат да бъдат взети мерки и персоналът да бъде увеличен.
Директорът на учебното заведение Боряна Банова заяви, че е информирана за проблемите. „Не е тайна, че няма помощен персонал. Имаме помощник възпитател в групата, който е с нормално работно време. Предвижда се монтиране на камери в детската градина”, уточни Банова.
Тя добави, че детските съоръжения са под постоянен контрол и следи за тяхното състояние.

 

HristovHQ припомня, че при друг случай родители на деца от столичната 151-ва детска градина “Леда Милева“ излязоха на символичен протест пред сградата на детското заведение. Майките и бащите заявиха, че са готови да направят жива верига и да барикадират входа, тъй като днес на работа се връща освободената през 2019 г. от длъжността директор Мирела Гошкарян.
Причина за уволнението тогава беше инцидент, при който шкаф падна върху ръцете на 2-годишно дете. След няколко съдебни инстанции, едно възстановяване на длъжността и повторно уволнение, във вторник Гошкарян се връща след окончателно решение на магистратите. По думите на родителите това е немислимо. Те не излизат и за първи път на протест.
„Г-жа Гошкарян показа, че не може да бъде директор на такова детско заведение. Тя заемаше длъжността в продължение на 17 години и през цялото това време не се направи нито един ремонт. Децата стояха вътре, не излизаха да играят навън. Това беше концлагер за нашите деца и не искам да се повтори. Децата живееха в мухъл и нищета вътре”, сподели една от майките на демонстрацията.
Родителите са категорични, че след освобождаването на директора, 151-ва детска градина се е променила много и то в положителен аспект.

 

Източник: Нова телевизия

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара