Рокади със скоростта на светлината в агенция „Митници“

Рокади със скоростта на светлината в агенция „Митници“.

На мястото на Лъчезар Кръстев за зам.-директор на агенция „Митници“ е назначен Георги Александров. След като преди около месец управлението на агенцията пое Петя Банкова, последваха кадрови промени и по места.

За директор на Териториална дирекция „Митница Пловдив“ бе назначен Мирослав Беляшки, който наследява на поста Евелина Харизанова. Новият шеф има дългогодишен административен опит извън агенцията и ще работи с нов екип от заместници с дълъг опит в системата на митниците.

Сменени са и началниците митническите пунктове „Калотина“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“, както и ръководителите на смени на трите пункта.

На МП „Калотина“ досегашният началник Никола Караиванов, който е от Свиленград и от 2021 г. ръководеше пункта, се сменя с Райчо Соколов, който е дългогодишен служител и бивш началник на пункта. Преди да бъде командирован за три години на Калотина, Караиванов бе инспектор в митническото бюро в кв. „Капитан Петко войвода“ в Свиленград.

На МП „Лесово“, където началникът беше командирован служител, ръководството вече поема Мирослав Сарандиев, който е служител на ТД „Митница Бургас“ – МП „Капитан Андреево“ и в предишен период вече е ръководил МП Лесово.

На МП „Капитан Андреево“ началник на пункта става Мария Диманова, дългогодишен митнически служител тук. Тя поема поста от Георги Господинов, управлявал от 2021 г. досега пункта. Началниците на смени на „Капитан Андреево“ също са променени Досегашните ръководители преминават на други длъжности.

Преди дни агенция „Митници“ съобщи официално, че по повод сигнали за поискани подкупи, постъпили от австрийското правителство и други партньорски служби, 20 митнически служители са временно отстранени от работа и срещу тях е започнала вътрешна проверка. Проверките са във връзка с информации, че на австрийски превозвачи са искани подкупи, за да не бъдат подлагани на митническа проверка и да не чакат на българската граница.

Източник: Сега

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара