Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Край на далаверата със златната бутилирана вода! Ресторантьори ще пият по една студена

К рай на далаверата със златната бутилирана вода! Ресторантьорите ще пият по една студена. Дали идват последните времена на гран...

Край на далаверата със златната бутилирана вода! Ресторантьорите ще пият по една студена.

Дали идват последните времена на гранд далаверата с бутилираната вода, чиято себестойност заедно с бутилката е 10 стотинки заради шишето, но ни я сервират по 3 лева в заведение, е въпрос с неизвестни. Неизвестните се крият в мощното и пребогато лоби на фабриките за бутилирана вода, които са и рекламодатели, и заедно с търговците и заведенията трупат шокиращи печалби заради ниската себестойност, но високата продажна цена.

Още през 2018 г. Европарламентът прие план за насърчаване употребата на питейна чешмяна вода

Всеки европейски гражданин има право на достъп до питейна чешмяна вода, дори в заведенията за обществено хранене.

По искане на европейските депутати в променената директива беше записано, че националните власти трябва да въведат стимули за ресторанти, барове, кафенета и столове да сервират на клиентите чешмяна вода.

Тя би трябвало да се предлага безплатно, но малцина собственици на заведения се съобразяват с това изискване.

През 2018 г. Европарламентът прие план за насърчаване употребата на питейна чешмяна вода. Традиции в огромна част от страните в Европа са свързани с поднасянето на вода от чешмата с кафето.

У нас, въ преки доброто качество на питейната вода, което позволява консумацията ѝ директно от чешмата, това не е така.

В София и градовете около планините в Западна и Южна България водата е една от най-отличните за пиене в цяла Европа, противно на насажданата от рекламите алтернатива.

Директивата за питейната вода е с нови изисквания за качеството на водата в страните от съюза и достъпа до нея.

Новите правила ще осигурят едни от най-високите стандарти в света за питейна вода, в съответствие с амбицията за нулево замърсяване, обявена в Европейската зелена сделка.

Това е и отговор на първата по рода си успешна европейска гражданска инициатива „Right2Water“, която събра 1.6 милиона подписа в подкрепа на подобряването на достъпа до безопасна питейна вода за всички европейци.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!