Канал Da Vinci отбелязва Денят на Земята през април

Канал Da Vinci ще празнува Денят на Земята – 22 април – през целия месец със завладяваща поредица от предавания, която преплита чудесата на нашата планета, идеите за устойчивото развитие и вълнението от изследването в един общ разказ. Специалният телевизионен маратон на предавания всяка събота от 11.15 до 14.05 ч. разкрива красотата на Земята и уникалността на нашата планета и акцентира върху критичната нужда от грижа за околната среда чрез уникална комбинация от образование, приключения и кулинарни открития. Очаквайте маратонни излъчвания на поредиците „За нашата планета“, „Сияя: Елате с нас в дивата природа“! и „Изследователи: Чудесната планета“, за да изследваме заедно красотата на нашия свят и да търсим път към едно по-добро бъдеще! 

Всяка събота в 11.15 ч. можете да участвате в едно наистина вкусно екоприключение с поредицата на канал Da Vinci „За нашата планета“, в която децата не само се срещат с интригуващи гости и се наслаждават на уникални ястия, но също така изследват колоритния свят на екологията и устойчивото развитие. Ще научите коя храна е здравословна, какво е балансирана мода, как да рециклирате, какво е устойчив начин на живот, колко е важна екологията и кое е поколението, което трябва да се справи с климатичните промени и да се опита да ги спре! Това са част от посланията на „За нашата планета“ към всеки от нас, които ще ви насърчат да мислите „зелено“ и да пазите планетата чиста!  

От пустинята до дълбокото синьо море – Умпи и младите изследователи в поредицата „Сияя – Елате с нас в дивата природа“ откриват как хора, растения и животни могат да живеят в хармония, дори и в най-суровите условия. Качете се на буса-зебра заедно с тях всяка събота от 11.40 ч. и обиколете националите паркове в Южна Африка! Вижте как младите авантюристи търсят Голямата седморка диви животни на Южна Африка. Те тръгват по следите на великата бяла акула и от своята яхта забелязват петметрова акула – една от най-големите, виждани някога на Птичия остров. Когато търсенето на Голямата седморка продължава в национален парк Адо Елефант , те откриват древни скални рисунки в пещера и преживяват вълнуващи моменти с огромно стадо слонове. После поемат към дълбините на океана в търсене на най-едрото животно от Голямата седморка на Южна Африка - китът. По пътя се натъкват на гигантски охлюви, шумни жаби и делфини и точно когато са на път да се откажат от търсенето, забелязват два игриви кита. След това смелата група е на мисия да следва реката от планините до морето в национален парк Гардън Рут и смелостта на всички ще бъде поставена на изпитание, когато единственият път напред се оказва скок от скала в черните води под тях. После изследват най-голямата вечнозелена гора в Южна Африка в национален парк Гардън Рут, като по пътя те се спускат с въже над пропаст, откриват огромно дърво и попадат на следите на легендарните слонове Книшна. Младите изследователи откриват скални рисунки и уникално биоразнообразие в национален парк Тейбъл Маунтин и изследват начините, по които животните са се адаптирали, за да оцелеят в тайните си светове. Пътешествениците се качват на открит лифт до върха на национален парк Тейбъл Маунтин и откриват невероятни растения и животни, в национален парк Намакуа те се научават да оцеляват в сурови условия, като изучават древните традиции, а в националния парк Уест Коуст се натъкват на цяла вселена от морски птици и змии и разбират колко важни са природните резервати. 

С „Изследователи: Чудесната планета” всяка събота в 13.00 ч. пътешествайте от върховете на най-високите планини до дълбините на океаните заедно с Филип Кусто Джуниър – известен изследовател, океанограф и екоактивист, внук на легендарния изследовател Жак-Ив Кусто. Водещият обикаля света, плувайки с кану, летейки, катерейки се по ледници и откривайки вкаменелости… Навсякъде, където отива, той се среща с местните учени, което ни дава възможност да видим света и през техните очи! От изследване на някои от най-невероятните природни образувания на Земята до проучване на начините за борба с опасностите за околната среда – поредицата  „Изследователи: Чудесната планета” отвежда на най-впечатляващите места на земното кълбо, като ни позволява да надникнем дълбоко в недрата на нашата планета, да се удивим от чудесата на повърхността й и да открием изненади високо над нея, за да изследваме красотата на нашия общ дом – Земята, и да осъзнаем колко важно е да дадем своя принос за опазването на околната среда. 

Не пропускайте маратонните излъчвания на вълнуващи документални предавания за всички природни чудеса на Земята и участвайте във вдъхновяващите истории за обичта към нашата планета и за опазването на околната среда, посветени на Деня на Земята – всяка събота но 11.15 ч. по канал Da Vinci!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара