Ужасяващи бедствия и катастрофи по HISTORY2 през април

Представяме ви анонси за акцентитe и премиерите през април 2024 по канал HISTORY2.

През април канал HISTORY2 ще представи някои от най-големите катастрофи и бедствия в историята. Поредицата „Инженерни бедствия“ ще покаже най-ужасяващите инженерни грешки, а известният актьор и телевизионен водещ Джеймс Несбит ще преведе зрителите през "Бедствията, променили Великобритания".

Инженерни бедствия
Engineering Disasters
От 10 април, всяка сряда, 22.00

Инженерните науки изградиха нашия модерен свят. Благодарение на тях имаме всичко – от небостъргачи до пътища и въздушни пътувания. Но какво се случва, когато в инженерните науки се допуснат ужасни грешки? Поредицата „Инженерни бедствия“ разкрива какво наистина се е случило при най-известните инженерни катастрофи. Каква е причината една сцена на открито в Индиана да се срути, убивайки седем души? Защо колекция от красически Корвети пропада буквално в нищото? Защо фюзелажът на самолет се разкъсва по време на полет? Какво предизвиква срутването на купола на стадион? Всеки едночасов епизод съчетава интервюта с експерти и очевидци с най-съвременни графики и драматични кадри от „момента на бедствиeто“, за да разкаже скритата историята за най-ужасяващите инженерни бедствия в света. (8x60’) 

Джеймс Несбит: Бедствията, променили Великобритания 
James Nesbitt: Disasters That Changed Britain
От 10 април, всяка сряда, 22:45

Представена от известния актьор и телевизионен водещ Джеймс Несбит, оригиналната поредица от шест части разкрива събитията, довели до най-опустошителните бедствия през последните 60 години. Уникалният документален филм хвърля светлина върху човешката цена на трагедиите, като същевременно се опитва да обясни по-широкия политически, културен и институционален контекст, допринесъл за тях, и разглежда промените, направени след всяко бедствие. 
С индивидуални разкази, изследвани от журналистите Донал Макинтайър и Анна Ричардсън, поредицата задава въпроса защо предупредителни знаци често са били игнорирани и доказва как привидно безобидни решения – понякога взети преди десетилетия – са допринесли за събитията, които са променили следвоенна Великобритания завинаги. Всеки самостоятелен епизод изследва различно събитие – трагедията в Гренфел Тауър (2017), железопътната катастрофа в Ледброук Гроув (1999), катастрофата на ферибота „Зеебрюге“  (1987), пожарът на „Кингс крос“ (1987). Поредицата също така ще разгледа експлозията на петролната платформа „Пайпър Алфа“ (1988) и ужасяващата самолетната катастрофа в Мюнхен (1958).

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара