Истории за приятелство, съпричастност, работа в екип и всекидневни герои по JimJam през април

Представяме ви анонси за акцентитe и премиерите през април 2024 по детския телевизионен канал JimJam.

През април JimJam ще предложи на вниманието на децата филми и сериали, които открояват значението на работата в екип и на всекидневните герои. 

Работа в екип
Тематичен блок
Всеки ден от 12.00 и от 21.43 ч.

Историите в тематичния блок на JimJam „Работа в екип“ показват, че в живота ни винаги ще има предизвикателства за решаване и препятствия за преодоляване. Целите не се постигат и наградите не идват сами, те са нещо, за което трябва да се борим. За да постигнем целите си, трябва да можем да вложим много енергия и работа и да продължим напред. Добре е да имаме помощници по пътя, с които да се научим да си сътрудничим, да забелязваме и разпознаваме ценностите и силните страни на нашите партньори. Малките зрители могат да очакват сериалите „Ръф Ръф, Туит и Дейв“, „Кони“ и „Герои на града“. 

„Ръф-Ръф, Туит и Дейв“ е сериал за избора. Защото освен че са главните герои, Ръф-Ръф, Туит и Дейв са и трите възможни отговора на поредица от игри с въпроси – с избор между няколко отговора в рамките на приключението, които помагат на нашето трио да реши какво да прави или как да разбере света около себе си. Ръф-Ръф е кученце, което винаги тича наоколо и търси забавни неща за правене. Туит е пухкаво жълто птиче, което обича да пее, а Дейв е странна и изобретателна синя панда. Заедно с хамстера Хати, който пристига със своето въртящо се корабче, те се впускат в забавни приключения във фантастични страни, където играят различни игри и правят вълнуващи открития!

Дружелюбните герои в поредицата карат малките зрители да отговарят на въпроси с множество отговори, свързани с историята на деня. Някои от игрите тестват и паметта на децата, тъй като инструкциите се дават в началото на историята, а въпросите към зрителите се задават по-късно. Всеки епизод се развива на различно място. Разположено във ферма например, приключението кара децата да помислят каква храна осигуряват кравите и къде да намерят яйца...

В сериала „Герои на града“ полицейската кола Поли и пожарникарската кола Фиона помагат на хората от града да залавят крадци, да гасят пожари и да решават тайнствени случаи. Това са истории, които носят послание за помощ, споделяне и грижа. В тези истории всеки може да бъде герой!

Сериалът „Кони“ представя приключенията на eдно малко момиченце, което не създава проблеми - лъчезарно, любопитно и най-вече весело. Кони показва смелост, когато нещата се объркват и не се страхува да задава въпроси, ако не е сигурна за нещо. По този начин в ежедневните си приключения тя научава много за живота и за света около нас.

Всекидневни герои 
Избрани любим сериали всеки ден

Героите в историите от сериалите на JimJam работят, за да помагат на другите. Те дават пример на децата със своята всеотдайност, упоритост и социално съзнание. Избраните сериали в тематичната селекция „Всекидневни герои“ през април са „Чъгингтън“ – всеки ден в 20.40 ч., „Пощальонът Пат“ – всеки ден в 12.00 и 20.15 ч. и „Пожарникарят Сам“ – всеки ден в 12.39 и 18.30 ч.

Главни герои в сериала „Чъгингтън“ са младите начинаещи антропоморфни локомотиви, наречени "стажанти", Коко, Уилсън, Брюстър, Хут, Тут и Пайпър, които живеят в измисления град Чагингтън. Стажантите, а понякога и по-опитните им приятели научават каква е стойността на вярното приятелство, колко важно е да казват истината, да слушат внимателно, да упорстват при трудности, да изпълняват задачи, да разрешават конфликти без насилие и други подобни ценности. Локомотивчетата са интелигентни и независими, но и съпричастни  и винаги готови да се притекат на помощ.

В сериала „Пощальонът Пат“ всяка история разказва за пощальона Пат и неговото черно-бяло коте Джес и техните приключения в село Грийндейл. Пат е нещо повече от дружелюбен пощальон, който разнася пощата, той винаги е готов да подаде ръка, за да помогне на всички хора, които среща по време на обиколката си.

Сериалът „Пожарникарят Сам“ представя героични приключения и поучителни истории, в които става ясно защо смелостта и честността са от съществено значение и че всяко погрешно действие има последствия. Пожарникарят Сам и неговият екип са готови да се притекат на помощ на своите приятели и на всички нуждаещи се и трябва да използват всичките си знания и опит, за да се изправят смело пред нови предизвикателства в емблематичния уелски град Понтипанди, в който инцидентите и критичните ситуации сякаш никога не свършват!

Премиерен сериал
Падълс - прегръщащото полярно мече
От 1 април, всеки ден, 8.20 и 20.00 ч.

Очарователен, вълнуващ и много забавен, сериалът „Падълс - прегръщащото полярно мече“ разказва историята на едно мило, любвеобилно и много игриво полярно мече, което случайно е пренесено от щъркел до замръзналата река Шанън в Ирландия и е отгледано от глутница ирландски вълкодави. Чрез приключенията и откритията на забавния и пухкав главен герой Падълс и неговите приятели Брейкън, Брайди и Фейгън във вълшебния свят на брега на реката сериалът показва на малките зрители, че отбелязването на различията е чудесен начин да се учиш и че да си различен е нещо, на което трябва да се радваме.

Любими филми
Всяка събота и неделя, 19.00 ч.

Любимите филми, с които JimJam ще зарадва децата през април ще бъдат „Строубъри Шорткейк: Високо в небето“, „Герои на града“, „Строителят Боб: Голямото изкопаване на динозавър“, „Строителят Боб: Легендата за златния чук“, „Ваканцията на Кайю“, „Отгатни колко те обичам“ и „Томас и приятели“! 
Не пропускайте веселата ваканция на Кайю и заедно с него научете повече за празничните традиции по света и за значението на даването и споделянето. Вижте го как раздава някои от своите играчки, когато научава, че има деца по света, които нямат с какво да си играят. Вижте също как Строубъри Шорткейк решава проблеми с въображение и с работа в екип, като например да помогне за спасяването на регион, застрашен от намаляващите запаси от вода, и как Строителят Боб и неговият екип строят весел лунапарк, но изненадващо изкопават скелет на динозавър. Научете повече за обичта и за семейните ценности с Малкото кафяво зайче и баща му – Големият кафяв заек, и се впуснете във вълнуващи приключения по релсите със синьото парно локомотивче Томас и неговите приятели!  

Научете нещо ново днес!
Тематичен образователен блок
Всеки ден от 11.00 до 12.00 ч. и от 15.00 до 16.00 ч.

В тематичните образователни блокове на JimJam „Научете нещо ново днес!“ през март децата отново ще се забавляват с епизоди от сериалите „Отгатни с Джес!“ и „Хари и неговата кофа, пълна с динозаври“. Малките зрители ще могат да намерят отговори на своите въпроси, като се забавляват с приключенията на Джес и неговите приятели във фермата Грийндейл в Лондон. С Хари и неговите играчки-динозавърчета ще могат да пътуват в удивителна земя на въображението, наречена Дино Свят, където всеки път ще ги очакват невероятни приключения и вълнуващи преживявания.

Звезда на месеца
Меси
Всеки ден в 10.06 ч. и всеки делничен ден в 19.00 ч.

Звезда на месеца по JimJam през април продължава да е Меси от комедийния научно-образователен сериал „Меси отива в Окидо“, който следва едно любопитно, търсещо приключения и непокорно малко чудовище, наречено Меси, докато то намира отговорите за всичко, което едно малко дете иска да знае ...
Продължава и новият трети сезон на сериала „Меси отива в Окидо“! Малките зрители ще могат да гледат всеки ден и образователни клипове с Меси – героят от сериала „Меси отива в Окидо“, в които ще научат много нови неща за формите, цветовете и творчеството.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара