Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Пригответе се за лудо пътуване из удивителния свят на ловците на сапфири от централен Куинсланд! Новият сезон на „Австралийски търсачи на скъпоценни камъни“ е по Viasat Explore от 1 април, всеки понеделник в 22:00  часа. Сериалът е заснет в едно от най-богатите находища на сапфир на земята и разказва за премеждията на пет екипа. 

От петък, 26 април, пък „Реставраторите от Долината на ръждата“ се завръщат с втория си сезон.   Собственикът Майк Хол е направил някои промени: неговият помощник Ейвъри сега е управител на сервиза в една от най-уникалните автомобилни общности в света, сгушена в подножието на скалистите планини, и двамата са решени, че тази година бизнесът ще бъде печеливш.

Всеки четвъртък от 21:45 часа пък Viasat Explore се посвещава на рубриката „Изграждане на структури за милиарди долари“.  
 
Copyright © Corus

Реставраторите от Долината на ръждата
Премиера от петък 26 април в 22:00 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ автомобили/ история/ технология
Оригинално заглавие: Rust Valley Restorers
Година: 2020
 
Сгушена в подножието на Скалистите планини е една от най-уникалните автомобилни общности в света, известна още като „Долината на ръждата". Няма как да бъде пропусната, тъй като в нея докъдето стига погледът се простира автоморга от десетки декари със стари и изоставени коли. Работилниците за реставрация изобилстват тук... както и техните колоритни и харизматични обитатели, които използват впечатляващите си умения и опит, за да възстановяват, търгуват и продават класически коли и да превръщат купища ръжда в колекционерски мечти. Автошоуто се завръща за втори сезон и собственикът Майк Хол е направил някои промени: неговият помощник Ейвъри сега е управител на сервиза и двамата са решени, че тази година бизнесът ще бъде печеливш.
 
Copyright © Wild Thring

Австралийски търсачи на скъпоценни камъни
Премиера от понеделник 1 април в 22:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ бизнес/ експедиции
Оригинално заглавие: Gem Hunters Down Under
Година: 2023
 
Пригответе се за лудо пътуване из удивителния свят на ловците на сапфири от централен Куинсланд; сляпото преследване на невероятния скъпоценен камък докарва издръжлива група миньори до краен предел. Намиращи се сред удивителен природен пейзаж, те се сблъскват с екстремно време, големи опасности, огромни машини и рисковани приключения. Сериалът е заснет в едно от най-богатите находища на сапфир на земята и разказва за премеждията на пет екипа. Всеки миньор има уникален подход - някои издълбават тунели дълбоко под земята, други работят в открити мини, като изкопават дълбоки ями в земята. Всеки ден е битка... всеки камък - трудно извоювана победа.
 
Рубрика: Изграждане на структури за милиарди долари
Всеки четвъртък в 21:45 ч. от четвъртък 18 април

Фокусираме вниманието си върху някои от колосалните строителни проекти, показвани по Viasat Explore. В „Железница за 15 милиарда лири: официалното откриване" надникваме зад затворени врати, където щателно се планира откриването на лондонската железопътна линия „Елизабет" - отнела повече от десет години и най-накрая пусната в действие през 2022 г. 

В „Строеж на огромен круизен кораб" следваме екип от инженери, които имат за цел да построят един от най-големите и най-технологично усъвършенствани круизни кораби в света, демонстрирайки инженерни постижения и лукс по море. След това се впускаме в сърцето на градския пейзаж на Австралия с „Австралийско мега метро" и проследяваме изграждането на напълно автоматизирана метросистема в рамките на пет години. Това е изключително изследване на амбицията, уменията и изобретателността, докато се разкриват историите зад тези монументални начинания.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара