Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Ирландия е била самият край на познатия свят в продължение на хилядолетия, а нейните атлантически острови са били последната спирка за безброй животни, преди да изчезнат в мъглите на западния океан. На 6 април в 21:00 часа по Viasat Nature дебютира поредицата в три части „Дивите ирландски острови с Еуин Уорнър“, която ще ни отведе до издигащи се като изумрудени бижута до далечния край на Европа западни острови на Ирландия.

Присъединете се към нас и в едно епично приключение из Европа, докато обикаляме разнообразните пейзажи на Белгия, Полша, Нидерландия, Германия, Румъния и много други. Част от рубриката „Сезон на Дивата Европа“ всеки понеделник от 21:00 часа този април дебютира и забележителния нов документален филм, в който се впускаме в тъмния и опасен свят на непрекъснато нарастващ култ към мечките в трансилванските гори - „Мечки в задните дворове на Трансилвания" – на 15 април.
 
Copyright © Blue Ant Media

Дивите ирландски острови с Еуин Уорнър
Премиера от събота 6 април в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ история/ експедиции
Оригинално заглавие: Ireland's Wild Islands with Eoin Warner
Година: 2022
 
Издигащи се като изумрудени бижута до далечния край на Европа, западните острови на Ирландия винаги са били уникални като последните скали преди празнотата на Атлантическия океан. 

Ирландия е била самият край на познатия свят в продължение на хилядолетия, а нейните атлантически острови са били последната спирка за безброй животни, преди да изчезнат в мъглите на западния океан. Тъй като животинският свят на Земята е под заплаха, много експерти гледат на тези изоставени острови като на едни от последните крепости на природата; във всеки епизод от този сериал се преплитат впечатляваща естествена история и екологични теми наред с традиционен фолклор и история, за да оживее историята на всеки остров.
 
Copyright © ZDF

Мечки в задния двор на Трансилвания
Понеделник 15 април в 21:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Backyard Bears of Transylvania
Година: 2023
 
Древен култ към мечките е оцелял дълбоко в трансилванските гори - тук най-големите сухоземни хищници в Европа са символ на прераждането. Съвременна Румъния не е загубила възхищението си от мечките - то достига своята кулминация по време на властта на Чаушеску чрез програма за размножаването им, предназначена да задоволи ловната мания на диктатора, но въпреки че неговият режим вече е история, мечките все още са там... и с техния непрекъснато увеличаващ се брой конфликтът е неизбежен. Проследете женска мечка и нейните три малки, докато се придвижват от планините към града...

Рубрика: Ден на Земята
Понеделник 22 април от 09:00 ч.
 
В този Ден на Земята вижте нашия единствен дом, неговите обитатели, застрашените му рифове и естествената му красота отблизо и от далечни разстояния. Възхитете се на невероятните пейзажи на Земята както в най-близък план, така и в най-зашеметяващите и сюрреалистични сателитни изображения в „Най-красивите пейзажи в света" и „Земята от космоса", проследете различни семейства животни в продължение на една година - с много предизвикателства и победи, които ще гледате със затаен дъх - в „Големите сезони на Земята" и научете как екип от учени използва новаторска технология, за да спаси рифовете от унищожение в „Един риф - цяла планета".

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара