Финалите на Световната купа по художествена гимнастика – на 14 април пряко в каналите на bTV Media Group

Българска федерация по художествена гимнастика и през тази година ще посрещне световния елит в най-женствения и красив спорт

Най-добрите гимнастички от цял свят ще вземат участие на Световната купа по художествена гимнастика 2024 в София, която ще се проведе от 12 до 14 април в зала „Арена София”. Зрителите на bTV и RING ще могат да проследят на живо финалите в неделя (14 април) от 12:30 ч. Голямото спортно събитие ще бъде предавано и онлайн на спортния сайт btvsport.bg, както и на видео платформата VOYO.

България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и женския ни ансамбъл в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

55 индивидуални състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла ще спорят за отличията в София. Специален гост на Световната купа ще бъде президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

За Италия в борбата за медалите ще влязат София Рафаели и Милена Балдасари, за Израел – Дария Атаманов и Даниела Муниц, а за Украйна – Виктория Оноприенко и Таисия Онофричук. Бронзовата медалистка от Токио 2020 Алина Харнаско също ще спори за отличия при индивидуалистките.

„Силно сме развълнувани, че ще съберем в София световния елит. Очаквам много силна надпревара! Световната купа в София ще бъде една добра стъпка към олимпийските игри в Париж“, споделя вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.

Не пропускайте финалите на Световната купа по художествена гимнастика – в неделя (14 април) от 12:30 ч. пряко по bTV и RING и онлайн на btvsport.bg и VOYO!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара