Реал Мадрид изравни постижение от средата на 90-те години

През уикенда Реал Мадрид победи баските от Атлетик Билбао с 2:0. По този начин поведе с 8 точки на върха в Ла Лига. С победата си също изравни впечатляващо постижение за поредни мачове без загуба. Футболистите на Карло Анчелоти нямат поражение вече 24 последователни шампионатни мача. 18 победи и 6 поражения – нещо, което за последно се бе случвало през сезон 1996/1997.

Тогава отново под ръководството на италианец в лицето на Фабио Капело, столичани пак бяха навъртяли 24 мача без поражение в първенството (16 победи и 8 загуби). В онзи сезон „лос мерегенс“ станаха шампиони, но реално в един момент се концентрираха изцяло върху първенството, защото отпаднаха в осминафиналите в Копа дел рей, а Европа не бе на дневен ред, след като Реал не успя да се класира за евротурнирите за първи път от сезон 1977/1978 насам.

Столичани вървят в шампионско темпо в първенството, където са първи след 30 кръга. В турнира за Купата отново отпаднаха в осминафиналите (2:4 след продължения от градския съперник Атлетико). Сега обаче играят в Шампионската лига, където са на четвъртфинал. Там задачата няма да е никак лека – съперник на испанците е Манчестър Сити, актуален шампион в турнира.

Източник: corner.dir.bg


Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара