Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Димитър Главчев представя списък на избраните от него министри

Д имитър Главчев представя списък на избраните от него министри. Това ще се случи на „Дондуков“ 2, където  президентът  Румен Ра...

Димитър Главчев представя списък на избраните от него министри. Това ще се случи на „Дондуков“ 2, където президентът Румен Радев ще посрещне Главчев и представители на парламентарните групи. Процедурата се случва за първи път и беше разписана с новите промени в Конституцията.

На 30 март Румен Радев избра председателя на Сметната палата за служебен премиер и му възложи да подреди служебното правителство.

Димитър Главчев обеща, че ще търси експерти, равноотдалечени от партиите и ще направи така че президентът „да не се срамува да подпише указа“.

След като стане ясен съставът на служебният кабинет държавния глава  трябва да го назначи с указ и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

Най-вероятно те ще са на една дата с вота за новите български евродепутати на 9 юни.

Министрите в кабинета на ПП масово обявиха бойкот на Димитър Главчев, който трябва да сформира служебен кабинет, припомня HristovHQ.

Атанас Славов обяви, че ще се върне като депутат от ДБ в Народното събрание.

“Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в парламента“, заяви той, като припомни, че е част от ръководството на ДБ.

“Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения законопроект за съдебната власт и да го приемем”

Андрей Цеков също обяви, че няма да е част от служебния кабинет

“Самият Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален. Аз съм част от изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, това изключва по дефиниция участието ми в кабинета”“, обясни той.

Източник: bTV

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!