Високи температури и много слънце ни очакват днес

Високи температури и много слънце ни очакват днес. Около и след обяд над планинските и източните райони облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София – около 21°.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 24°, съобщават от НИМХ.

Температурата на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 14°, на 2000 m – около 5°.

През предстоящите почивни дни времето ще е по-приветливо, в събота с температури сутринта от 10 до 15 градуса и следобед – от 21 до 26. Облачността ще е минимална сутринта и увеличаваща се рехава, висока следобед и вечерта.

В неделя обаче облачността ще е променлива, в южните и източните райони на страната – с валежи. В Югоизточна България те ще са временно интензивни, с гръмотевици и риск от градушка.

Източник: 24 часа

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара