Заради контрабанда и трафик на дрога обискирали офисите на Настимир Ананиев

Заради контрабанда и трафик на дрога обискирали офисите на Настимир Ананиев. Операцията е била по искане на белгийската прокуратура, като за акцията е получено разрешение на съда. Самите белгийци са казали кои офиси искат да бъдат проверени.

Според документите става дума за контрабанда на психотропни вещества, както и незаконен приход от търговията с тях

Приравнено на българското законодателство престъпленията са еквивалентни на престъпна група, трафик на дрога и пране на пари.

Заедно с имената на фирмите белгииците са посочили и техните собственици. Именно така в документите попада името на Настимир Ананиев.

Не е указано обаче той да бъде задържан

Самият Ананиев пък разбрал от медиите за акцията.

„Не съм притеснен. Всъщност от вас разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра, каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде и да ги предостави“, обясни той.

Информацията получил от офис мениджъра си. Той самият все още не е бил търсен

Той откри в акцията „политическа бухалка“.

„Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва. За мен това е политическа бухалка, което ще се опитат сега по някакъв начин да се върти. Не виждам абсолютно нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. Когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена, ще съдействаме на органите, които искат документи“, каза още депутатът от ПП-ДБ.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара