Най-възрастния мъж в света е запален футболен запалянко

Най-възрастния мъж в света се оказа запален футболен запалянко. Той е почитател на футболния отбор „Ливърпул“ и е преживял всичките деветнадесет титли на своя клуб и всичките осем спечелени купи на Англия. 

Джон Алфред Тинисууд е на 111 години и 224 дни.

Англичанинът е официален носител на рекорда за най-възрастен мъж на планетата, след като венецуелецът Хуан Висенте Перес почина месец, преди да навърши 115 години.

„Или живееш дълго, или живееш кратко и не можеш да направиш много по въпроса“, заяви Тинисууд в интервю за Гинес, докато му беше връчен сертификатът.

111-годишният мъж не пуши, пие рядко и всеки петък яде риба с пържени картофи. Според него тайната на дълголетието е „просто късмет“. 

„Ако правиш твърде много от всичко, ще пострадаш“, казва мъжът и съветва за умереност в живота.

Джон е роден в северозападния английски град Ливърпул на 26 август 1912 г., Тинисууд е преживял две световни войни. По негово време се случват пандемиите от Испански грип и Ковид-19. Според Гинес, разбираемо, дядото държи и рекорда за най-възрастен оцелял мъж ветеран от Втората световна война. Джон е роден в същата година, когато потъва „Титаник“.

Понастоящем мъжът живее в старчески дом в английския крайморски град Саутпорт.

Мениджърът на дома за възрастни хора Кейти Хауърд заяви пред Би Би Си, че за нея е чест да се грижи за Тинисууд и го определи като „невероятна личност с толкова много истории за разказване“, която „обича да чете вестници и да слуша радио“.

Източник: 24 часа

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара