Фен на „Левски“ е откаран с линейка след обстрелване с ракети между сектори Г и А на вечното дерби

Фен на „Левски“ е откаран с линейка след обстрелване с ракети между сектори Г и А на Вечното дерби на националния стадион „Васил Левски“.

Фен на „Левски“ е откаран с линейка. По предварителна информация състоянието му не е тежко.

Няколко пъти дикторът на стадиона отправя призиви към феновете в двата сектора да се успокоят.

Припомняме, че при щателните проверки преди Вечното дерби на стадион „Васил Левски“ са открити ракети с голям обхват и множество изстрели, самоделни взривни устройства с дистанционни. Това каза на брифинг главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ към СДВР. „След проверка ще се установи видът им. Доста са мощни, могат да нанесат сериозни щети на хора, както и материални“, допълни той.

По думите му е било отправено предупреждение към феновете на двата клуба да няма ексцесии. „Приемаме тези неща като провокация и възможност за конфликт, а полицията може да излезе виновна, ако се наложи да потушава напрежението. Пет от камерите на стадионa не работят. Не може да се установи кога са внесени пиротехническите изделия. Имаше сложени на около 7 метра от земята, както и укрити в ролетни щори. Добре бяха скрити, пропорционално в цялото спортно съоръжение. Можеше да бъдат използвани за провокации или хореография. Цяло едно полувреме може да се изстрелват без да спират, толкова голямо количество са“, заяви гл. инспектор Георгиев.

Левски и ЦСКА се обединиха с призив към феновете – да не хвърлят ракети и бомби, които биха застрашили живота и здравето на зрителите на Националния стадион.

Източник: БНТ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара