Мартин Карбовски защитава Кирил Петков и Асен Василев?

Мартин Карбовски защитава Кирил Петков и Асен Василев? Поне на пръв прочит се оказва така, но журналистът конкретизира нетипичната си теза с това, че избирателно се пускат документи, за да можем да счупим Кирил (Петков) и Асен (Василев:

„Журналистът рови и пита прокурори и следователи, а те му казват, че това е следствена тайна. В един момент това, което се нарича следствена тайна, изчезна. Никой не може да ме обвини в симпатии към ПП-ДБ. Вече няма следствена тайна, за да бъдат намачкани ПП, а ДБ не бяха намачкани. … Не мога да обвинявам колеги, че пускат тези документи, но самият факт, че избирателно се пускат документи и това се прави, за да можем да счупим Кирил (Петков) и Асен (Василев), макар че не ги харесвам, трябва да кажа, че начинът не ми харесва. Те ще останат в политиката, но ще бъдат на полусъединител – някой ще ги ползва с това, което свършихме ние, журналистите – пускаме факсимилета на разпити. Това не е журналистика, а и не се живее така, не е правилно“.

Не защитавам „дълбоко омразните ми, предали свободната идея за борба срещу Борисов – Кирил и Асен“, уточни той:

„Те обещаха да мачкат Борисов, а се съюзиха с него. Сега Борисов ги намачка, утре ще ги ползва“.

Рейтинговият журналист допълни, че великата ирония е да се бориш срещу Борисов и да се окаже, че ще трябва пак да живееш с него още 10 години.

Според него няма да има повдигнати обвинения нито срещу бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, нито срещу бившата шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова:

„Просто пускат и правят кампания с документи, които не трябва да са сред всички. Ако ще махаме следствената тайна, да махнем за всички, а не само за ПП“.

Мартин Карбовски нахока колегията: „журналистите са виновни за всичко, защото те създадоха политическа класа, която никога не беше разпитвана и не беше удряна силно от истината и от сериозни въпроси“.

„Те нямат нужда от нищо, нямат нужда от свободно слово, имат нужда само да платят там, където трябва по веригата на лейтенантите, и да си направят избори. Това се нарича частна държава – избирателите делегират права на хора, които по никакъв начин не спазва законите. Избирателят дава възможност единствено на сатрапите си да го управляват, а те го управляват през медиите“.

Най-големият проблем на свободното слово е това, че ние чуваме това, което политиците-сатрапи искат да чуем, а не онова, което искаме да ги питаме, смята журналистът.

Зад репликата на Бойко Борисов „който вади пачки – от пачки умира“ има някаква стратегия, която е стигнала до пачките на кученцето (от разпространени в някои медии снимки, на които присъства и Живко Коцев – б.р.). … Това не са политици, това са фокусници“, каза той.

Източник: БНР

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара