Всички мълчат за това: Диетолог каза кои диети са вредни за здравето

Всички мълчат за това: Диетолог каза кои диети са вредни за здравето. Много жени, в преследване на идеални параметри, многократно се подлагаха на диета, но не мислеха за последствията за тялото. Необходимо е да започнете правилно борбата с наднорменото тегло.

Това съобщи RBC-Украйна (проект Styler) с връзка към страницата в Instagram на диетолога Вера Курин.

Според експерта, преди да опитате някоя от диетите, трябва да сте сигурни, че всичко с тялото ви е наред. Необходимо е да се определи причината, поради която теглото ви се увеличава и не можете да се отървете от него.

Ефекти от диети

Диетологът назова популярните диети и ефектите им върху тялото, за които малко хора говорят:

сокова диета – преяждане, метаболитни нарушения в организма, намалена работоспособност

диета без глутен – не е ефективна за отслабване и не подобрява благосъстоянието и здравето на хора, които нямат заболявания, свързани с повишена чувствителност към него

кето диета – страдат черният дроб и бъбреците, променя се PH на вътрешната среда на тялото

палео диета – умора, преяждане и състоянието на косата ще се влоши

периодично гладуване – ще настъпи преяждане и ще се увеличи рискът от сърдечно-съдови заболявания

нискокалорична диета или хранене – мускулната маса се губи бързо, метаболизмът намалява и по-късно телесната мастна маса се увеличава бързо, преяждане

Как да отслабнете

Ако искате да отслабнете, трябва да се свържете с диетолог, който да прегледа и да ви помогне да съставите индивидуален хранителен план. При разработването той взема предвид скоростта на метаболизма ви, здравословното състояние и други важни фактори.

За идеална диета, която не вреди на тялото, се счита тази, при която губите няколко килограма на месец, но не повече. За по-голяма ефективност можете да комбинирате правилното хранене със спорт. Тогава не само постепенно ще отслабнете, но и ще укрепите мускулите си, ще придадете на тялото си тонус и здрав тонизиран вид.

Опасни диети за отслабване са предимно тези, които обещават бърза загуба на тегло (5-10 кг) за 1-2 седмици. В този случай диетата може да бъде ефективна, но в повечето случаи същите килограми бързо се връщат.

 

Източник – РБК Украйна /Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара