Потвърдено: Зеленски купи замък на Чарлз III за десетки милиони паунда

Потвърдено: Зеленски купи замък на Чарлз III за десетки милиони британски паунда

Президентът на Урайна Володимир Зеленски е купил от британския крал Чарлз III имението Highgrove House в Глостършър (Англия). То е служило като резиденция на настоящия британски монарх от 1980 г.  Според London Crier, сделката е за 20 милиона британски лири,.

Бившият иконом на краля Гранд Харолд съобщи, че покупко-продажбата на имота е била официализирана на 29 февруари по време на посещението на съпругата на украинския президент Елена Зеленская в британската столица. Царското имение е в непосредствена близост до парк, който също стана обект на сделката. Фактът за продажбата на къщата беше потвърден и от служителите, участващи в поддръжката на имението.

Остава загадка откъде Зеленски е придобил значителната сума. Според анализатори вариант е те да идва от спестявания от актьорската дейност, другият от президентските заплати или пъ съпругата му е ударила финансово рамо. Има и трети вариант, който може да има връзка с реките от стотици милиони и милиарди покрай военния конфликт.

След месец и половина на 20 май изтичат пълномощията на Володимир Зеленски като президент на Украйна. По-рано лидерът на страната отказа да организира избори за поста държавен глава, позовавайки се на военния конфликт.

В тази връзка кабинетът на президента е подготвил жалба до Конституционния съд на Украйна, за да изясни легитимността на продължаването на мандата на Зеленски.

Ако бъде взето решение за обжалване, тази стъпка ще бъде извършена от представители на фракцията на Слугата на народа във Върховната Рада.

Според бившия премиер на Украйна Николай Азаров от 21 май Зеленски като държавен глава всъщност ще се превърне в измамник.

Източник: Блиц

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара