Забавления със семейство и приятели и приключения със зайчето Бинг и динозавърчето Гризу по JimJam през май

Представям ви анонси за акцентитe и премиерите през май 2024 по детския телевизионен канал JimJam.

Семейство и приятели
Тематичен блок
Всеки ден от 13.28 ч.

През май JimJam ще предложи на вниманието на децата филми и сериали, които напомнят на децата значението на семейството и приятелите. Малките зрители могат да очакват сериалите „Зайчето Бинг“, „Отгатни колко те обичам“ и „Тризнаците“.

Сериалът „Зайчето Бинг“ проследява живота на малкото зайче Бинг и неговите приятели, които се ориентират в заобикалящия ги свят и се учат чрез игри и открития – всеки ден в 7.25, 13.52 и 19.40 ч. Поредицата предоставя подходящи за развитието социални и емоционални уроци, като подчертава значението на любопитството при взаимодействието със заобикалящата ни среда.  Поставен е акцент върху приятелството и опознаването на хората, местата и нещата от околната среда. CGI анимацията и ярката цветова палитра осигуряват приятно зрителско изживяване за малките зрители.  

Сериалът „Отгатни колко те обичам“ проследява топлата връзка между баща и син – Малкото кафяво зайче и Големия кафяв заек, в която освен обич има и истинско приятелство – всеки ден в 13.28 и 21.05 ч. . Малкото кафяво зайче задава на Големия кафяв заек вечния въпрос "Отгатни колко те обичам?" и филмът продължава с това как в отговор двамата използват все по-големи и по-големи сравнения, за да покажат колко много се обичат. Сюжетът е простичък, но показва реално любовта, която зайчетата изпитват едно към друго, като откроява и приятелския аспект на семейната любов. 

Анимационният сериал „Тризнаците“ е базиран на едноименната книжна бестселър поредица на Никол Ламберт и проследява ежедневните приключения на трима близнаци – двама братя и една сестра, изследвайки детството им с цялата енергия и въображение, които идват с възрастта им. Забавлението и смехът са гарантирани всеки ден в 7.00 и 14.18 ч.

Премиерен сериал
Гризу 
От 1 май, всеки ден, 7.55, 12.40 и 20.32 ч.

Премиерният сериал „Гризу“ ще запознае децата с Гризу – първия дракон пожарникар. Той е винаги готов за своите мисии по света! Гризу е малко драконче, което мечтае да стане пожарникар. Дори и да няма свободна работа в пожарната, той винаги е готов да помогне и пътува по света, за да изпълни мисиите си.  Баща му Фуме не разбира призванието на сина си. Драконите дишат огън! Защо Гризу не може просто да се откаже от тази луда идея? Но всеки ден Гризу отива при началника на пожарната Давид, бащата на най-добрата му приятелка Стела, за да провери дали има работа за него в пожарната. За съжаление, всички позиции са заети, но Давид му намира друга роля. И малкият дракон изпъчва гърдите си – "Винаги готов!" – и помага като пастир, готвач, цветар, археолог, пилот или дори моряк! Гризу влага в работата повече от всеки друг, като използва енергията си и своето "докосване", което винаги води до неочакван обрат. Когато ситуацията се усложни, емоциите на Гризу го завладяват и той не може да не изпусне малка искра, която влошава нещата ... Но в тези моменти на съмнение Гризу знае как да се възползва от героичния си дух - "Пожарникарите никога не се предават!". В края на краищата едно нещо е сигурно – Гризу ще стане пожарникар!
Гризу е и звезда на месеца по JimJam през май – малките зрители ще могат да гледат всеки ден образователни клипове с героя и неговите приятели и да научат повече за грижата един за друг и съпричастността към проблемите на другите.

Любими филми
Всяка събота и неделя, 19.00 ч.

Любимите филми, с които JimJam ще зарадва децата през май ще бъдат от поредицата „Томас и приятели“ – „Денят на дизелите“, „Герой на релсите“, „Крал на железницата“, „Легендата на Содор за изгубеното съкровище“, „Тайната на Синята планина“, „Пътуване отвъд Содор“, „Спасяването на мъгливия остров“ и „Приказка за смелите“! 
Малкото синьо парно локомотивче заедно със своите приятели ще помага за гасене на пожари, ще издирва стар пиратски кораб, в който се надява да намери изгубено съкровище, ще предотврати трагедия, когато пада основният носещ камък на моста Блондин Бридж, ще работи на Глинените находища, където го очакват изненадващи предизвикателства… 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара