„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

Всеки ден по една българка започва да проституира в страна от Европейския съюз. А заедно с Румъния и Украйна продължаваме да водим класациите по износ на жива плът за Европа, отчитат експерти и правозащитни организации. Тази седмица в „Темата на NOVA” журналистът Ани Салич търси отговори на най-болезнените въпроси около трафика на хора с цел проституция. Заедно с кореспондента на NOVA Натали Пашева и операторите Николай Кънчев и Кирил Тасев разказват историите на две жени, принудени да влязат в този бизнес в Германия и живели с години под постоянен психически тормоз и физически издевателства. 

Днес двете българки са спасени и живеят нов живот. Но близо 50 милиона души, голяма част от които в Европа, продължават да бъдат жертви на робство за трудова или сексуална експлоатация, сочат данни. Нуждата от единни законови промени, с които да се защитят проституиращите, вече е на дневен ред в Европейския парламент. Но какво всъщност може да се промени? И как могат да бъдат спасени съдбите за продан? 

Гледайте „Съдби за продан“ в „Темата на NOVA“ на 6 април, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара