Днес ще преобладава предимно слънчево време

Днес ще преобладава предимно слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност. На места в северозападната половина от страната тя ще е  купесто-дъждовна, къдего се очакват краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици.

Днес ще преобладава предимно слънчево време

Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър. С него дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°,за района на София около 25°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието също ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста облачност, но не се очакват валежи. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-28°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста, над масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност; там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 11°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. Краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни главно в планините и планинските райони – в събота само на отделни места, а в неделя – на повече места. От югозапад ще продължи преносът на топли въздушни маси и максималните температури ще достигат и надхвърлят 30° градуса.

Източник: НИМХ

Снимка: БГНЕС

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара