Актуално по ТВ на 14 април

Двама фаворити за победата отпаднаха от „Survivor: Скритият идол“ по bTV

Шампионката по джиу джицу Мила и собственикът на автосервиз Драго напуснаха екстремното риалити на метри от финала

Финалът на „Survivor: Скритият идол“ по bTV наближава, оцеляването в екстремното риалити става все по-трудно и всяка следваща раздяла с приключението се преживява драматично. Двама от фаворитите за победата отпаднаха след оспорвана игра, а останалите претенденти за голямата награда от 150 000 лева се прегрупираха и се сблъскаха с емоции, които цивилизацията не може да им предложи. Във филипинската джунгла някои от тях бяха атакувани от змия, а други демонстрираха виртуозно стратегическо мислене и използваха силата на Скрития идол.

В сряда от предаването отпадна шампионката по джиу джицу Мила Савова, след като беше победена от IT специалистката Ганка Статева в битка за редене на символи. Преди обаче да си тръгне от предаването, спортистката отстрани от „Survivor“ един от най-силните играчи - собственика на автосервиз Драгомир Методиев. През този сезон Мила успя да изпрати у дома още двама опоненти - актрисата Йоана Върбичкова и футболната съдийка Джулиана Бутракова.

Шампионката по джиу джицу прие хладнокръвно загубата си, която дойде след серия тежки изпитания за тялото и психиката й. В Survivor Мила беше член и на трите племена, дълги дни живя в изолация на опасния Острова на изкуплението и се бори безкомпромисно със съперниците си. Преди последния дуел за оцеляване тя беше одраскана от змия, но преодоля шока и сърцато се впусна в последната си битка срещу Ганка. „За един златен медалист като мен е разочароващо да прекъсне играта на метри от финала. В „Survivor“ обаче се научих, че не всичко е на всяка цена. Това беше поредното изпитание в моя живот, с което се справих достойно и красиво“, каза тя, след като IT специалистката сложи край на победната й серия.

Самата Ганка беше изпратена на Острова на изкуплението, след като режисьорът Зоран Петровски умно използва своя Скрит идол, спаси с него учителя по физическо Денис Христофоров от изгонване на племенен съвет и насочи негативния вот срещу IT специалистката. Откъсването й от племето „Мапурондо“ остави в шок най-добрите й приятели в екстремното риалити - студентката Анелия Щерева и фитнестреньора Иван Георгиев.

Надигналият се тайфун от емоции беше охладен от водещия Владимир Карамазов. Актьорът намери най-точните и верни думи за трудната, но вълнуваща игра. „Скоро бурята ще отнесе всички, с изключение на един. Отпечатъкът, който ще оставите в „Survivor“, зависи само от вас. Можете да го очертаете ярък и магичен като филипинския изгрев или да го оставите да бъде заличен като пясъчния прах, който приливите поглъщат всеки ден“, каза той на участниците.

Освен от ефира на bTV, зрителите могат да научат повече за света на „Survivor“ от изключителните фотографии на Борис Пинтев, Ваня Джаферович, Евелин Добрев и Добромир Иванов. Четиримата участват в създаването на предаването, а обективите им улавят най-вълнуващите моменти на мястото, където се снима новият сезон, запечатват усмивките на местните хора и уникалната природа. Техните кадри ще ви отведат на вълнуващо пътешествие из Филипините, което не само ще ви приближи до един раазличен, екзотичен свят, но и може да ви донесе награда. Харесайте официалната Фейсбук страницата на предаването, разгледайте снимките от дигиталната изложба на https://survivor.btv.bg/igra/ и гласувайте за своя фаворит.

Празнична програма на БНТ 1 за Цветница

На 17 април (неделя), навръх един от най-светлите християнски празници Цветница, БНТ 1 ще излъчи специална празнична програма с преки предавания от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София и базиликата „Св. Петър“ във Ватикана, игрални филми и концерти.

Началото на празничния ден се поставя в 8:00 ч. с предаването „Денят започва с Георги Любенов“. В 9:30 ч. започва прякото предаване от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София на Тържественото богослужение по случай празника Вход Господен в Йерусалим.

Програмата на БНТ 1 на Цветница продължава в 11:00 ч. с предаването „Отблизо“ и с документалния филм „От Цветница до Великден“ от 11:30 ч. Лентата, със сценарист и режисьор Маргарита Вълкова и оператор Бочо Бочев, представя обичаите и традициите, свързани с Великден и предшестващите го празници Лазаровден и Цветница. Във филма участват Ансамбъл за изворен фолклор „Сеславска пролет“ с ръководител Галя Христова, Певческа група „Кремена“ при читалище „Светлина“ – Кремиковци, Група за народни обичаи с художествен ръководител Стойна Китова и Танцов състав „Кремиковци“ с ръководител Стефан Стефанов. В програмата на БНТ 1 следват обедната емисия новини „По света и у нас“ и обзорното спортно студио „Арена Спорт“ от 12:30 ч.

В 12:55 ч. зрителите на обществената телевизия ще проследят на живо Великденското послание и Благословията „Урби ет Орби“ на папа Франциск, отправени от папския олтар в базиликата „Св. Петър“ във Ватикана. В 13:30 ч. БНТ 1 ще излъчи концерта „Вечните народни песни на България“ с участието на Янка Рупкина, квартет „Славей“, сестри Вера и Надежда Аджови, Росица Пейчева, фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и др.
Програмата на БНТ 1 на Цветница продължава с предаванията „Вечната музика“, „Домът на вярата“ и „Библиотеката“. В 16:30 ч. започва документалната поредица „България от край до край“, чийто извънреден сезон ще приключи с излъчването на третата част на филма „Спасение“. Проектът разказва историите на украински бежанци, настанени в „Двореца на културата и спорта“ във Варна.

В 17:00 е началният час на предаването за анализи и коментари „Говори сега“ с Мая Костадинова. Преди централната емисия новини „По света и у нас“, БНТ 1 представя акцентите от света на бизнеса в предаването „Бизнес.БГ“ и поредицата за актуална публицистика „В кадър“.

В празничната вечер на Цветница, в рубриката „БГ киновечер“, от 21:00 ч. БНТ 1 ще излъчи игралния филм на режисьора Петър Одаджиев „Отвъд границата“. Главните роли в лентата изпълняват звездите на българското кино и театър Деян Донков, Ирмена Чичикова, Кръстю Лафазанов, Яна Титова и Цветан Алексиев.

Късната програма на БНТ 1 продължава в 23:20 ч. с концерта „Любов в Портофино“ на италианския оперен певец Андреа Бочели. В 00:10 ч. започва криминалната драма „Край на залаганията“. Филмът на режисьора Клод Шаброл, наричан „френският Хичкок“, среща зрителите с Виктор и Бети – нестандартна двойка измамници, които трупат богатство, като ограбват лековерни туристи и бизнесмени в скъпи курорти. Актьорският състав вклюва имена от френското и швейцарско кино като Изабел Юпер, Мишел Серо, Франсоа Клюзе, Жан-Франсоа Балмер и др.

Гледайте специалната празнична програма за Цветница по БНТ 1

Започва последният сезон 5 на френския шпионски сериал "Отдел Фалшива самоличност" по БНТ 1

Във вторник (19 април) от 22:00 ч., по БНТ 1 започна пети сезон на сериала „Отдел Фалшива самоличност“, който всяка делнична вечер пренася зрителите в секретния свят на френските тайни служби. В предстоящите епизоди отново ще видим българско присъствие. Актьорът Башар Рахал ще се превъплати в ролята на Ахмед Юсуф, страховит военноначалник на хутите, с когото агента на Главната дирекция за външна сигурност договаря оръжие и по-точно последната версия на вируса „Водно конче“.

В пети сезон на „Отдел Фалшива самоличност“ директорът на вътрешната сигурност, поема управлението на Отдел, докато Мари-Жан тества уменията си за работа на терен в Египет. Генералната дирекция за външна сигурност предстои да бъде разтърсена от слухове за съдбата на Малотру: Наистина ли е мъртъв? Каква роля изиграват Генералната дирекция за външна сигурност и ЦРУ в това?

В „Отдел Фалшива самоличност“ генералната дирекция за външна сигурност сигурност "Отделът на легендите" управлява най-ценните членове на френските разузнавателни служби: тайните агенти. Прекарвайки продължително време във враждебни страни, тези оперативни служители имат задачата да идентифицират потенциални източници на разузнаване сред хората, с които влизат в контакт. Действайки „под прикритие“, под измислена самоличност, те живеят години наред в постоянно състояние на двойна идентичност, между привидно нормален живот и тяхната скрита разузнавателна дейност.

Гледайте „Отдел Фалшива самоличност“ всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1

Виктор „се жени“ тази седмица в „Ергенът“ по bTV

Предстои най-инфарктната Церемония на розата, в която Виктор ще трябва да избира между две от дамите, между които има най-голямо напрежение в имението

Най-романтичното телевизионно приключение „Ергенът“ продължава и този четвъртък, и петък от 21:00 ч. по bTV. В четвъртък вечер (14 април) имението на любовта ще се превърне в снимачна площадка на бляскава романтична фотосесия, по време на която участничките ще скъсят дистанцията с Виктор повече от всякога. Всяка от участничките ще трябва да влезе в различна роля, за която преди това трябва да се пребори.

Сред сюжетите, които дамите ще разиграят заедно с първия „ерген“ на България, са „50 нюанса сиво“, „Пепеляшка“, „Спасители на плажа“, „Фермери“, „Адам и Ева“ и „Младоженци“. Какви емоции ще предизвика у останалите претендентки Деница, която ще се пребори за най-желаната роля и „ще мине под венчилото“ с Виктор, и коя от дамите ще се справи най-добре с превъплъщението си и ще получи специална покана за индивидуална романтична среща – зрителите ще разберат в „Ергенът“ от 21:00 ч. само по bTV.

Междувременно Виктория Капитонова ще се осмели да постави ултиматум на Виктор, като го накара да избира между нея и участничката, която тя смята за своя най-голяма конкуренция – Александра. В края на вечерта ще се проведе Церемонията на розата, след която поредна участничка няма да получи роза от „ергена“ на България и ще трябва да напусне имението завинаги.

В петък вечер (15 април) Виктор ще отправи специална покана към една от дамите, с която до този момент не са имали възможност да се опознаят, за романтично пътешествие в необятното Средиземно море. Срещата обаче ще завърши с разочарование за Виктор. За пръв път „ергенът“ ще се почувства отхвърлен от избраницата си, след като тя отказва да отвърне на опита му да я целуне.

В имението останалите момичета ще се изправят една срещу друга в състезание по обща култура, в което една от претендентките неочаквано ще покаже завидни знания, а друга ще шокира останалите с отговорите си. В края на вечерта ще се проведе най-инфарктната до момента Церемония на розата, в която Виктор ще трябва да избира между две от момичетата, между които има най-голямо напрежение в имението – Александра и Людмила. За пръв път Церемонията ще предизвика всеобща радост сред участничките, след като разберат за коя от двете няма да остане роза и ще трябва да се сбогува с Виктор. Коя ще е тя – отговорът само в „Ергенът“ от 21:00 по bTV.

Не пропускайте „Ергенът“ и тази седмица – в четвъртък и петък от 21:00 ч. само по bTV!

"Раковски - свободата или смърт" на Борис Радев по БНТ 2

На 16 април (събота) от 19:00 ч., БНТ 2 ще излъчи документалния филм „Раковски – свобода или смърт“ на режисьора и сценариста Борис Радев.

Документалният филм „Раковски – свобода или смърт“ е част от поредица иницативи и събития за юбилейната 200-годишнина от рождението на Раковски през 2021 - прожекции, книги, изложби. Роден в Котел, Георги Стойков Раковски е един от Апостолите на Българското Възраждане - революционер, поет и писател, журналист, публицист, дипломат, учен (историк, етнограф, филолог), книжовник, държавник. Споменаван като "Кръстника на Левски", Раковски е основател на цялото Националноосвободително движение за България. Неговата многостранност, талант, идеали и реализъм са най-добре са изразени от народния поет Иван Вазов: "Историята има да се позамисли към кой лик бесмъртен тебе да причисли".

Режисьор на „Раковски – свобода или смърт“ е Борис Радев, оператор Румен Ганев и музика Георги Цветков. В ролите зрителите ще се насладят на участието на Деян Донков, Коста Каранашев (кмет на Котел), проф. Пламен Митев, проф. Кирил Топалов, генерал-майор Груди Ангелов и други. Филмовият екип е удостоен с Почетни грамоти от Началника на Военната академия - генерал-майор, д-р Груди Ангелов.

Гледайте филма „Раковски – свобода или смърт“ на 16 април (събота) от 19:00 ч. по БНТ 2

Скандално видео разтърсва героя на Руши Видинлиев в „Мен не ме мислете“

Първият български вентролог става част от хитовия сериал

Мартин Касимов (Рушен Видинлиев) се изправя пред сериозен проблем, който може да застраши не само кариерата му на успешен юрист, но и личния му живот. Ежедневието на младия адвокат е разтърсено, след като в мрежата се появява видео, в което той е заснет пиян и полугол в хотелска стая. На целия този фон Касимов споделя пикантни подробности както за личния живот на висшестоящ представител в гилдията, така и за бившата си годеница Ася (Дария Симеонова).

Мартин е категоричен, че видеото е манипулирано, но дали доводите, които ще извади, ще са достатъчни за шефа му Виктор Захариев (Владимир Люцканов) да го остави на работа в кантората, гледайте в новите епизоди на „Мен не ме мислете“ всеки четвъртък и петък, от 20:00 часа, по bTV.

Изненадващо Христо (Иван Юруков) се заема със задачата да оневини адвоката. За целта обаче му се налага да се срещне с човек от близкото си минало, с когото не са се разделили с много добри чувства, а причината за това е Яна (Весела Бабинова). Големият Спейс е човекът, който единствен може да докаже, че видеото е манипулирано. Ще се съгласи ли обаче да сътрудничи на Христо, когото смята за свой враг?

В ролята на Големия Спейс влиза стендъп комикът и първи вентролог в България Димитър Иванов-Капитана, който е познат като „гласа“ на куклата Бай Тъньо.

Яна също е изправена пред сложни решения. Тя не иска да работи завинаги като чистачка и предприема първи стъпки за ново професионално развитие. В личния й живот обаче ситуацията сериозно се напряга, защото след видеото на адвокат Касимов, медиите гръмват с новината, че той има връзка с нея. Появяват се и снимки, на които двамата се целуват. На всичкото отгоре дъщерите й получават изненадващ подарък, а подателят предизвиква неприятни емоции в Яна. Как миналото й ще я застигне – гледайте в новите епизоди на „Мен не ме мислете“.

Актьорът Александър Сано на гости в "Събота вечер с БНТ"

Тази събота (16 април), в 21:00 ч., в студиото на „Събота вечер с БНТ“, водещият Ники Станоев ще разговаря с един от най-разпознаваемите български актьори Алексдандтър Сано. Той ще разкрие подробности за новия филм „В сърцето на машината“. Ще разкрие повече и за тинейджърските си години в училище, любовта към природата и селското стопанство. За край на своето гостуване водещият ще го предизвика примамливо да изпее песен с необичаен текст.

В студиото на „Събота вечер с БНТ“, Ники Станоев ще посрещне ѝ популярната млада изпълнителка Дара (Дарина Йотова). Тя ще разкрие голямата си мечта да стане музикален продуцент и вече е започнала своята подготовка за това. Разказва и историята на запознанството си с Ники Станоев, а той отправя тик-ток предизвикателство към нея. Тя ще разкрие и повече подробности за първия си голям концерт – спектакъл. В края на предаването зрителите ще се насладят на първата авторска песен на Борис Христов.

Гледайте „Събота вечер с БНТ“ всяка събота от 21:00 ч. по БНТ 1, с водещ Ники Станоев

1 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. Кой сериал ще замести





    Без твоят поглед по диема фемили

    ОтговорИзтриване
По-нова По-стара