Кошмарът да гледаш (слушаш) футбол по bTV Action и RING

В последните години футболният запалянко не веднъж е изказвал негодуванието си от некадърните коментатори на родните телевизии.
Почти всички са слагани под този знаменател, но определено трябва да отличим дългогодишният екип на "Нова Броудкастинг Груп", където определено има качествени имена в професията футболен коментатор.

Прекия конкурент bTV обаче е на друго ниво. Направо ти става лошо, като слушаш коментара на Алекси Сокачев и компания. Това доказа екипа на bTV и в последните два дни с мачовете от Шампионска лига. Хубаво би било някой да провери колко пъти за един мач коментаторите бъркат имената на определен футболист или дори футболисти.

При положение, че в интернет има цялата информация, която им е нужна не намирам оправдание за некомпетентния коментар на мачове. За съжаление същият пример можем да посочим и за коментаторите на българския Евроспорт за Бундеслигата.

Нашият съвет към bTV е да скрият тези коментатори с години опит, който явно не им е послужил да се учат от него. Вярвам че, феновете няма да имат нищо против да гледат мачовете без коментар. Без коментар ще оставя и студийната програма на bTV, която не става за нищо освен да запълва времето и телевизията да печели от реклами. За никого не е тайна, че всякакви анализи на играта липсват в тези студийни програми и се набляга на празни приказки през повечето време. За гостите да не говорим.

bTV едва ли ще направи нещо по въпроса. С идването на Крум Савов се говореха големи думи, но до сега нищо съществено не е направено в спортната редакция. Самият Савов пък се възползва от шефското си положение и се покри някъде. Явно не разбират, че не става само със Серия А и евротурнирите, но не аз съм човека който може да промени това.

Спорта е поредния сегмент по който bTV изостава на светлинни години от прекия си конкурент, а и от някои други медии, като TV+, които въпреки ниското качество на отразяване могат да се похвалят с продукт, като испанското първенство, мачовете на Григор или дори Moto GP. Друг проблем там е алчността. Не можеш да предлага съдържание, което излъчваш и свободно срещу 10 лв. такса. Визирам филмовите им канали, но това е друга тема.

До кога Суарес ще е аржентинец и как реално е името на Хакан Чалханоглу предстои да разберем. А коментаторите на bTV да гледат повече от турските им сериали може пък да се научат как се произнасят някои имена. До тогава недоволните футболни запалянковци ще са принудени да гледат без звук мачове или да търсят алтернативни излъчвания в мрежата.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара