Корнелия Нинова: новият стар председател на БСП


Корнелия Нинова е избрана за председател на БСП на първия в историята на партията пряк избор, който се проведе вчера. Тя е спечелила 43 228 гласа или 81,5% от вота на социалистите. Това сочат резултатите след въведането на данните от електронните таблици на Общинските и Районните избирателни комисии. Избирателната активност на вчерашните вътрешнопартийни избори за лидер е била 67,1%. 

Първоначалните резултати сочат, че досегашният лидер на БСП убедително печели вота на социалистите и ще оглавява столетницата още един мандат. Кирил Добрев има 7914 гласа, или 14.9 % от избирателите са подкрепили неговата кандидатура. Красимир Янков има 1118 гласа, или 2.1 % от гласовете и Валери Жаблянов е с 759 гласа, или 1.4% от социалистите са дали своята подкепа за него. Това сочат резултатите след въведането на данните от електронните таблици на Общинските и Районните избирателни комисии, обяви председателят на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП Емил Войнов.

По думите на председателя на Комисията предстои да се въведат данните от всички хартиени и оригинални протоколи на Общинските и Районни комисии, както и данните от всички секционни протоколи, Това ще стане до края на утрешния ден, когато ще бъдат обявени и окончателните резултати от изборите за лидер на Левицата.

Източник: dnews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара