Как започват новата учебна година студентите в условията на Covid-19?


Над 90 на сто от студентите в първи и втори курс предпочитат присъственото обучение, при останалите този процент е над 70, сочат резултатите от проучване на Националното представителство на Студентските съвети. Повечето университети обаче започват новата академична учебна година със смесени форми.

Няколко варианта ще има в СУ „Св. Климент Охридски“ в зависимост от спецификите на различните специалности, като за първокурсниците то ще е изцяло присъствено.

В УНСС обучението ще е хибридно - половината студенти ще посещат лекциите, а другата половина ще ги следят онлайн, като всяка седмица ще се сменят. В НСА учебната година започва присъствено, тренировките ще се провеждат нормално, при спазване на противоепидемичните мерки.

Повечето студенти предпочитат присъственото обучение, особено тези в първи и втори курс, сочат резултатите от проучване на Националното представителство на Студентските съвети, обяви неговият председател Даниел Парушев.

Обучението на първокурсниците в СУ ще е изцяло присъствено, обясни от своя страна ректорът проф. Анастас Герджиков. Предимно присъствени ще са също лабораторните упражнения и практиките на студентите, особено в първите месеци на учебната година.

В УНСС обучението ще е хибридно - половината студенти ще посещват лекциите, а другата половина ще ги следят онлайн, поясни ректорът проф. Димитър Димитров.

По думите на проф. Анастас Герджиков, който е и председател на Съвета на ректорите, повечето университети започват новата академична учебна година със смесена форма на обучение. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара