Компанията за отдаване на електрически тротинетки Lime пред Bloomberg TV Bulgaria: Разширяваме се и в други градове в България


Пловдив е новата територия, в която ще се развива фирмата, научи Investor.bg 

Компания за отдаване под наем на електрически тротинетки Lime разширява дейността си в България. Това заяви оперативният мениджър на Lime за България и Гърция – Петко Анчев, в технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.  

„Имаме конкретен план за разширяване в други български градове, който ще се осъществи в следващите седмици. Става дума за по-големите български градове, а финално решение ще се вземе скоро. Към този момент в няколко големи града имаме екипи, които тестват инфраструктурата - един от най-важните аргументи, които могат да натежат при вземане на решение за предоставянето на услугите”, заяви Анчев пред водещия Бойчо Попов. 

Investor.bg научи, че компанията планира да навлезе на пазара в Пловдив. Lime ще разширяват дейността си и в Гърция, а като следващи възможности се очертават и Западните Балкани, но в началото на следващата година. 

„За една година от дейността си в България Lime е осъществила над 150 000 пътувания и има над 30 000 регистрирани потребители. Средното пътуване в София вече продължава 9 минути, а общото разстояние, което клиентите в България са изминали, при положение, че от март до септември Lime не работеше, е над три пъти обиколката на Земята“, отбеляза Анчев. 

Увеличение на средната продължителност на пътуването се наблюдава и в световен план. Освен това от Lime отчитат още една промяна – нови горещи точки за микромобилността. Преди пандемията скутерите са били използвани предимно в центъра на града и прилежащите квартали, като служителите използвали превозните средства, за да пътуват на къси разстояния – до работа или да вземат обяд в близост до офиса. Но тъй като много хора продължават да работят от вкъщи, интерес към скутерите вече има в жилищните квартали. 

„Забелязахме огромна промяна в настроението на клиентите спрямо скутерите. В един момент те наистина бяха забелязани от нашите съществуващи клиенти и нови клиенти като решение на проблема, който се създаде в пандемията - събирането на хора в една точка – например в градския транспорт.. Скутерите се появиха като алтернатива на този транспорт и начин хората да се предвиждат безопасно, самостоятелно и доста бързо в града”, каза още Анчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Компанията отчита и промяна в поведението на съществуващите клиенти – сега те пътуват над 13 минути наведнъж, спрямо 9 минути преди пандемията. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара