Премиерът Борисов е с коронавирус


Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това обяви самият той с пост във Facebook. "Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим", написа премиерът. 

Всички лица, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни са в процес на налагане на карантина, обяви пред "24 часа" шефът на столичната районна здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Той уточни, че от инспекцията са се свързали незабавно с премиера след излизането на положителния му тест за COVID-19 и Борисов е посочил всички лица, с които е контактувал през последните дни.

Освен това премиерът е информирал лично чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него.

Информирани са още министрите на транспорта Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова, както и зам.-външният министър Георг Георгиев.

Колегите от инспекцията вече са се свързали и с всички екипи от министерския съвет, обслужвали срещите на премиера в петъчния ден, каза д-р Пенчев.

Премиерът е декларирал пред РЗИ, че от петък нататък не е имал никакви други срещи и се е бил самоизолирал, каза още д-р Пенчев.

Припомняме, че в събота Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ след като и двамата дадоха отрицателни PCR тестове в два последователни дни миналата седмица. Първоначално СРЗИ наложи карантина на всички близки контактни лица на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който се оказа с положителен тест за COVID-19. За негови контактни лица бяха определени още трима министри от кабинета - Петя Аврамова, Кирил Ананиев и Десислава Танева. Тестът на Ананиев също е отрицателен.

Междувременно министърът на здравеопазването Костадин Ангелов също съобщи, че се самоизолира и се счита за поставен под карантина, с оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Бойко Борисов. Последната среща на двамата е била в петък. При първа възможност ще си направя PCR тест, посочи здравният министър в пост във Facebook. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара