Григор Димитров излиза за втория си мач на "Ролан Гарос"


След успешното начало на "Ролан Гарос" Григор Димитров се изправя срещу втория си съперник, който е представителят на Словакия Андрей Мартин. Българският тенисист постигна юбилейна десета победа в първия кръг, когато отстрани представителя на домакините Грегоар Барер, а настоящият му съперник Мартин е 102-и в света

Срещата между двамата е втоора от програмата на корт "Симон Матийо". Очаква се той да започне след 13 часа българско време.

Дотук Димитров никога не е играл срещу Мартин. Словашкият тенисист е специалист на червени кортове и именно на "Ролан Гарос" е най-добрият му резултат в турнирите от Големия шлем. През 2016 г. Мартин достига до третия кръг, като по пътя към него отстранява Лука Пуй.

През 2020 г. Мартин има 15 победи и 14 поражения, а 13 от успехите му са постигнати на клей.

Активът на Димитров дотук през сезона е 15 победи и 11 загуби, а в 10-те си мача на червени кортове той има шест успеха. При победа над Мартин в третия кръг Димитров ще срещне един измежду деветия поставен Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена.

Срещата ще се излъчва на живо по БНТ3!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара