Новият собственик на NOVA и DIEMA SPORT е придобил правата за Бундеслигата за България


Новият собственик на NOVA Broadcasting Group - United Group е придобил правата за излъчване на Бундеслигата в девет страни, сред които и България. 

Договора влиза в сила от август 2021, включва мачове от Първа и Втора Бундеслига и срещата за Суперкупата на Германия. Той ще е активен в следващите 4 сезона до 2024-2025.

Това означава, че ако се стигне до сделка за българската NOVA мачовете от първенството на Германия ще вървят в ефира на DIEMA SPORT. Интересното е, че у нас United Group вече е собственик на Vivacom, които си поделят правата за испанската Ла Лига с Булсатком и А1. Дали няма да видим и Ла Лига в ефира на DIEMA SPORT след сделката?

Остава и въпроса дали каналите ще бъдат ребрандирани на Sport Klub, както са в другите страни или пък те ще започнат да използват марката DIEMA. Интересно е също и как ще поберат разширеното като обем съдържание в сегашните си канали. Дали няма да имаме нови канали DIEMA SPORT 3 и 4?

Очакваме развръзката! Следете какво ще се случи при нас, за да останете информирани!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара