bTV Новините празнуват 21 години от първия си ефир. Репортер на годината е Бесте Сабри


Днес, 18 ноември, нюзрумът с най-голямо доверие у нас отбелязва 21 години от първия си ефир. В предизвикателна за България година, белязана от три парламентарни и един президентски вот, в контекста на продължаваща Covid криза, редакцията на bTV отличи най-добрите си колеги за 2021 г. в традиционния вътрешен конкурс на медията. 

Репортер на годината стана Бесте Сабри. Талантливият млад репортер е част от екипа на bTV от декември 2020 г., но заслужи високата оценка на колегите си за професионалното и задълбочено разработване на темата за COVID пандемията във всички нейни социални аспекти - медицински, образователен и човешки. Емблематичен за работата на Сабри е и филмът ѝ за bTV Репортерите „Цената на майчинството“, в който журналистката потърси отговор на въпроса защо родителите днес отлагат дълго решението за раждане на първото си дете, като направи социален и икономически паралел с примери в държави от Азия, Америка и Европа.  

„В годината, доминирана от предизборни кампании, една от най-младите ни колеги се открои с изключителен талант в откриването и отразяването на важни новини и събития извън политиката. Бесте Сабри разработи силни материали по ключови социални и здравни теми, откри и разказа уникални човешки истории. Тя беше и един от най-всеотдайните журналисти на първа линия на COVID пандемията. Докато откриваме, развиваме и отличаваме млади таланти като Бесте, ще гледаме с оптимизъм на бъдещето на журналистическата професия“, коментира Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Най-добрият сред операторите за 2021 г. е Добромир Иванов, който печели престижното отличие за четвърти път. Той е част от екипа на bTV от самото начало на телевизията и през годините обективът му е разказал на зрителите десетки вълнуващи истории. Само преди няколко седмици документалният филм на Добромир Иванов и водещата на „Тази събота и неделя“ Мария Цънцарова „До последен дъх“ разтърси зрителите с автентични кадри от реанимацията на COVID отделението на ВМА и предизвика широк обществен отзвук и дебат. 

Зад крайния резултат от работата на всеки репортер и оператор, зад кадър по време на едни от най-напрегнатите и динамични ефири, стои и един добър продуцент. Признание за своя професионализъм като продуцент на bTV Новините получи Росен Цветков, вече познат на зрителите като утвърден разследващ журналист с редица престижни и международни признания за работата си през годините. Той продължава професионалното си развитие в нюзрума на bTV, като става първият „Репортер на годината“ (от 2017 г.), който вече е носител и на наградата „Продуцент на годината“. Кореспондент на годината е Ирина Жерева с награда за отдадената ѝ работа по отразяване на събитията в Благоевград и региона. За трети път Калояна Славова беше отличена за „Монтажист на годината” - за създаването на редица видеорепортажи и филми за новините и актуалните предавания на телевизията. 

Силната публицистика на нюзрума на bTV и безпристрастното отразяване на предизборните кампании през тази година бяха високо оценени не само от зрителите, но и от световно признати институции и организации - bTV бe обявена за медийната марка с най-висок индекс на доверие в частния сектор в България и в годишния доклад на Института „Ройтерс“.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара