Как да изкарам пари без да работя? - Криптовалути и акции


Всеки иска да изкара някой лев, било то за да преживява или да спестява за черни дни, както се казва. Но възможно ли е да изкараме някакви пари без да работим?

Здравейте приятели, аз съм Кристиян и днес заедно ще изпробваме възможно ли е да изкарваме добри пари без да ходим на работа.

Днес ще говорим за инвестиции в акции и криптовалути. Платформата, която аз използвам е Etoro. Това е една от най-големите платформи за инвестиции на фондовата борса. Едно от основните предимства на Etoro, е че можете да копирате най-успешните трейдъри и да се учите от тях. Ако и вие искате да инвестирате с Etoro можете да намерите линк към него долу в описанието.

Сигурно сте чували за Etoro? Щом сте в YouTube няма как да не сте. Доста колеги ютубъри имат видеа по тази тема в които обясняват как печелят луди пари от Etoro. И понеже аз не им вярвам много реших да проверя дали техните твърдения са истина, а какъв по-добър начин от това да опитам от първо лице какво предлага платформата.

Основната причина, поради която eToro стана полкова популярен, е че не начислява никакви такси и комисионни за търговия с акции и криптовалути. А минималния депозит, за да започнете да търгувате е само 50 долара, което в сравнение с останалите е доста по-достъпно. Така и аз реших да инвестирам първите си 90 лв в Etoro, пък да видя дали ще има файда пт цялото това нещо.

В Etoro вие можете да следвате други инвеститори, да виждате какво те публикуват на стената си или дори да копирате портфолиото на най-опитните от тях.

Начинаещите (и не само) имат достъп до напълно безплатна демо сметка eToro, с която ще получат виртуални 100 000$.

Съветвам всички, които искат да изпробват патформата, без да депозират средства, да се регистрират в eToro, за да опознаят и тестват по-добре неговите функции със своята Демо сметка. Това ще ви предпази от правенето на глупости, защото не познавате платформата и не сте знаели къде да натискате.


Как става регистрацията?

Създаването на акаунт е лесно. Просто кликнете върху бутона за регистрация горе вдясно на началната страница.

Известно неудобство е липсата на опция да използваме български, но можем да изберем доста популярни езици като английски, руски, испански и др.

След това попълвате личните си данни, потребителско име, с което ще се появите в платформата, имейл, парола и телефонен номер. За да продължите, ще трябва да се съгласите с условията за ползване и общите условия.

В следващата стъпка за първи път ще бъдете отведени директно към вашия инвеститорски акаунт. От главното меню вляво можете да наблюдавате портфолиото си, да следите пазарите или да копирате успешни инвеститори.

За да завършите регистрацията, трябва да попълните профила си, да се верифицирате и да отговорите на няколко прости въпроса относно предишния си опит в търговията и финансовото ви състояние.

Препоръчваме ви да потвърдите самоличността си веднага след като създадете своя акаунт.

За целта трябва да изпратите своето доказателство за самоличност (копие на вашия паспорт или лична карта), както и доказателство за адрес (напр. сметки за ток или извлечение на вашата банкова сметка). Аз лично използвах фактура от сметката ми към Виваком и не съм имал проблеми с верификацията. Важно е да съдържа вашите имена и адрес. След като данните ви бъдат потвърдени, няма да има ограничения за депозиране или теглене по вашата сметка.

Платформата на еТоро е сравнително опростена, така че ако сте се регистрирали и сте заредили средства по инвеститорската си сметка, можете да започнете да търгувате само с няколко клика.

В полето за търсене отгоре можете да въведете директно конкретна акция, или пък да разгледате всички предложения, филтрирани по браншове или пазари.

След като изберете конкретния актив и кликнете на „trade“, можете да изберете настройките – каква сума искате да инвестирате и при какви условия.

Сигурно ще си кажете: Добре де пич, що ни баламосваш, че можем да инвестираме с 50 долара, когато една акция на Google например струва няколко хиляди долара?

С eToro можете и да купувате части от акции, така че не е нужно да съобразявате размера на инвестицията с цената на 1 брой акция. Нагласяте сумата, която искате да инвестирате и получвате такава част от акцията, която отговаря на сумата, която сте решили да инвестирате в Google например.

След като извършите покупката, можете да следите потфолиото си и неговото развитие.

Не очаквайте, че като си купите 1 акция в Tesla ще ви изпратят хартийката по пощата. Тъй като без ливъридж инвестирате директно в основния актив, еТоро купува самите акции и ги съхранява за вас.

Можете да търгувате и с (CFD) върху акции и да използвате ливъридж, което означава, че можете да постигате много по-висока експозиция на пазара за малка първоначална сума. Например, ще инвестирате 100 долара в акции, които всъщност струват 500 долара. Разбира се това не се препоръчва за начинаещи инвеститори, защото шанса да си изгубите парите тук е доста по-голям.

С платформата на eToro можете да инвестирате в 16 от най-популярните криптовалути.

Bitcoin и останалите криптовалути стават все по-популярни напоследък, особено откакто цената на биткойн отново скочи.

Към инвестициите в тези продукти обаче трябва да се подхожда много внимателно, тъй като стойността на криптовалутите е изключително променлива.

Не рядко се е случвало и само в рамките на деня да наблюдаваме увеличение или намаление до 10 или дори 20%.

Когато купувате такъв актив, еТоро действително прави покупката и го съхранява от ваше име.

Важно е обаче да се отбележи, че този тип търговия е нерегулирана и няма механизъм за защита на инвеститорите.

Сметката eToro се поддържа само в щатски долари. Ако изпратите например 1000 евро към вашата eToro сметка с банков превод, платформата ще начисли такса в размер на 0,05% от сумата, която превеждате.

Разумно е при възможност да изпращате американски долари директно в сметката и да избягвате таксата за превалутиране.

Можете да изтеглите пари, като наредите плащането към  вашата кредитна или дебитна карта, PayPal сметка или банкова сметка.

Прехвърлянето отнема от 1 до 3 работни дни, а платформата таксува $5 за всяко теглене. Можете да изтеглите минимум $30.

Ако искате да инвестирате дългосрочно запомнете едно важно правило.

В Etoro има такса за бездействие: по 10 долара на месец. Тоест не можете да си кажете вкарвам тука едни пари и след една година ще вляза да видя колко са станали. Ако имаме пари по сметката си, но не използваме услугите на eToro от повече от 12 месеца (например не сме влизали в профила си), ще трябва да започнете да плащате тази такса.

Една от най-добрите характеристики на платформата eToro е усъвършенстваното копиране на успешни търговци – така наречената социална търговия.

Определено препоръчваме да изпробвате социалната търговия, особено ако не сте сигурни в познанията си да инвестирате на фондовия пазар самостоятелно и искате да заложите на по-успешни и по-опитни инвеститори.

Този метод позволява да видите точно инструментите в които те инвестират и търгуват, и ако желаете, да репликирате целия портфейл само с няколко клика.

Имате възможност да търсите свободно сред инвеститорите и да избирате само онези хора, които отговарят на определени избрани от вас критерии, свързани с потенциалната доходност, риска, държавата и т.н.

Можете да разгледате стратегии които са дългосрочни, както и такива, предвидени с продължителност от само няколко месеца.

След като изберете някой от профилите, получавате достъп до статистики, графики и подробно описание на търгуваните активи, за да можете при желание да ги репликирате.

Въпреки че този тип инвестиции изглеждат доста обещаващи, трябва да ви предупредим, че и най-печелившите инвеститори за последните години в eToro няма как да ви гарантират успех на база стари постижения.

За това е важно да инвестирате само средства, които можете да си позволите да загубите.


Имате и опцията Copy Portfolios.

Copy Portfolios действа малко по-различно от Copy Trading. Вместо да преценявате и копирате действията на конкретен трейдър или инвеститор, то ви позволява да копирате голям брой пазари или групи от успешни трейдъри, подбирани спрямо вече определена инвестиционна стратегия.

Обикновено минималната инвестиция в едно Copy Portfolio е от порядъка на 1000$ – 5000$.

EToro е един от най-популярните онлайн брокери – основно заради предлагането на голям избор от активи, възможността да купувате акции и ETFs без комисионна и революционната опция да копирате портфейлите на успешни инвеститори.

За по-начинаещи инвеститори еТоро е удачен вариант. След като се регистрирате, ще получите безплатен демо акаунт, с който ще можете да се запознаете по-подробно с всички функции на платформата и да разучите възможните инвестиции, преди да вземете решение.

За разлика от колегите, които са част от партньорката програма на Etoro аз правя това видео за вас без никакво спонсорство от Etoro. Не се занимавам с това от дълги години, а от една седмица и просто реших да споделя своя опит с вас. Ако ви допада това което правя и искате да гледате още подобни видеа сега е момента да се абонирате за канала. Супер лесно е ето от тук! Натиснете и камбанката, за да не изпуснете бъдещи видеоклипове. Цъкайте и лайк бутона, ако видеото ви е харесало, не коства много усилия, но пък ми помагате страшно много по този начин.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара