Актуално по ТВ на 6 април

Започва 3 сезон на серийния филм "Ранчото Хартленд" по БНТ 1

На 8 април (петък) от 15:00 ч., по БНТ 1 започва трети сезон на телевизионния сериен филм „Ранчото Хартленд“. Освен че е любим филм на поколения канадци и милиони зрители в света, той е класиран сред водещите четири заглавия в международния ефир. Лентата е най-гледаният и най-продължителен драматичен сериал в Канада с 15 сезона, 234 епизода (2007- 2021) и 20 милиарда минути гледаемост през 2021 г.
„Ранчото Хартленд“ е канадски семеен комедийно-драматичен телевизионен сериал, който дебютира през 2007 г. Сериалът е базиран на поредицата книги „Heartland“ от Лорън Брук и проследява живота на едно семейство през любов и загуба, приятелство и предателство, както и няколко любовни истории. Сюжетът разказва за фамилия Бартлет-Флеминг - собственици на ранчо в Албърта, в подножието на Скалистите планини, наречено "Хартленд". Главната героиня е Ейми Флеминг, дъщеря на Марион - известна лечителка на коне, способна да ги разбира и лекува. След смъртта ѝ в инцидент, Ейми се оказва готова да заеме мястото на майка си и да стигне по-далече и дори да разбере, че конете също могат да лекуват хората. Тази отаденост се предава от поколение на поколение. В сериала са снимани над 30 коня, които се превръщат в големите герои, предизвикващи искрено и величествено възхищение.

Режисьор на „Ранчото Хартленд“ е Дийн Бенет. В ролите зрителите ще видят Амбър Маршал, Мишел Морган, Шон Джонсън, Греъм Уордъл, Крис Потър и други. „Ранчото Хартленд“ е продуциран от Динамо Филмс и 7/24 Филмс, с подкрепата на Телевизионната мрежа СВС, Канадския филмов фонд, Правителството на Албърта и от Кредитната банка на Онтарио с преференции за филмопроизводство.

Гледайте „Ранчото Хартленд“ сезон 3 от 8 април (петък) от 15:00 ч. по БНТ 1

7-серийният филм "Едно дете в повече" по БНТ 2

На 4 април (понеделник) от 16:30 ч. по БНТ 2 започна българската поредица от 7 епизода „Едно дете в повече“.

Сюжетът на „Едно дете в повече“ разказва историята на бременната манекенка Калина през 90-те години на ХХ век. Тя е пред дилема - да продължи кариерата си на подуиума или да роди дете. В свързана игра на секс и пари се срещат красиви жени и мафиоти - с интриги, тайни, скандали, сълзи и любов. Младите бизнесмени, Явор и Милен развиват рекламна агенция „Хай Фешън“, която има скрита дейност с трафик на жени. Това ги свързва с престъпния свят и по-конкретно с мафиота по прякор „Златния“.

В ролите зрителите ще видят обичани актьори от българската публика като Катерина Евро, Надя Конакчиева, Ева Кръстева, Асен Блатечки, Николай Сотиров, Мария Каварджикова, Иван Иванов, Ивайло Герасков, Ириней Константинов, Диана Герова, Любен Чаталов, Николай Хаджиминев и други. Режисьори на филма продуциран от БНТ „Едно дете в повече“ са Пенчо Ковачев и Светлозар Бахчеванов, оператор Валентин Гоневски, художник Борис Нешев и музика Стефан Димитров.

Гледайте „Едно дете в повече“ от 4 април (понеделник) до 7 април (четвъртък) от 16:30 ч. по БНТ 2

Втори годишни награди "Музикално събитие на годината - Вечната музика 2021"

До 6 април (сряда) продължава свободното гласуване за наградите „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020“ на предаването по БНТ 1 „Вечната музика“ с водещ популярния тенор Марио Николов.

Зрителите могат да дадат своя глас, като посочат фаворитите си в категориите „Класика“ и „Джаз“ в сайта на БНТ тук: https://bnt.bg/bg/a/vechnata-muzika

Всяка една от двете категории включва по 12 музикални събития, състояли се през съответния месец от годината, предварително предложени от аудиторията на предаването „Вечната музика“.

  Събралите най-висок зрителски вот музикални събития в категориите „Класика“ и „Джаз“ ще бъдат обявени официално на специална церемония за връчването на вторите годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“ на предаването „Вечната музика“. Събитието ще се излъчи на 21 май (събота) от 19:00 ч. по БНТ 1.

Лъжливи показания нажежават обстановката в „Лъжите в нас“

Заплетените истории около ареста на Сава и разпитите на приближени и свидетели ще продължат и в новите четири епизода на „Лъжите в нас“ от втoрник до петък в 20:00 часа по NOVA. Манипулирани показания, лъжесвидетелстване, подхвърлени доказателства и едва призната истина са само част от ситуациите, с които драматичната поредица ще сблъска зрителите тази седмица.

Рая и Ирина са готови на всичко, за да измъкнат Сава от затвора и да намерят правилното алиби, независимо от последствията, които ще повлече то след себе си. Междувременно Шейтанов вече е убеден, че зад всички неприятности, случили се с „Шперфазер“ и семейството му, стои именно неговият зет. Въпреки обвиненията от прокуратурата и бащата на съпругата си, Сава е готов да се бори за своето оневиняване.

Лъжесвидетелстването ще накара Прокуратурата да поднови разпитите, за да разбере кой е виновният и какви могат да са последствията за него. Именно там ще се появи и неочаквана призната любов между Адриана и прокурор Григоров. Непреклонната Адриана няма да устои на поредното предложение за истинска близост на младия си колега, но дали ще бъде готова да признае връзката си пред всички?

Кой ще каже истината на разпитите и кой ще излъже? Кой ще бъде заловен с фалшиви показания? Какви промени ще настъпят за Сава в семейство Шейтанови? Ще започне ли той свое собствено разследване? Към кого ще се обърне Шейтанов за помощ? Какво ще се случи между Адриана и Григоров? Ще повлияе ли връзката им върху разследването? - разберете в новите епизоди на „Лъжите в нас“ тази седмица от вторник до петък в 20:00 часа по NOVA.

„Ергенът“ Виктор Стоянов разкрива душата си в „Търси се“ - тази неделя в 12:30 ч. по bTV

Най-желаният ерген в България сяда в креслото за лични изповеди тази неделя от 12:30 ч. по bTV

„Ергенът“ на България Виктор Стоянов ще бъде специален гост в новото издание на „Търси се“ тази неделя (10 април) от 12:30 ч. по bTV. За първи път водещите Меги и Нели ще открехнат завесата на неговия личен живот и на всички предизвикателства, пред които е бил изправен.

Една от изненадите за Виктор ще бъде неговата треньорка по гребане Севда Стоянова. Тя отдава цялото си време и сърце, за да го превърне в изключително успешен състезател и Виктор няма да скрие сълзите си от срещата с нея. Той ще разкаже за най-трудния си период в живота – операция на гръбначния стълб вследствие на травма от спорта. „Както бях един от най-добрите в гребането, на който се възлагаха много надежди, изведнъж станах никой. И това бе много болезнено“, признава Виктор. В продължение на една година „ергенът“ търси себе си и буквално живее ден за ден. С помощта на близките, приятелите и появата на голяма любов той успява да превъзмогне този период и да продължи напред.

Много емоционална ще бъде и срещата му с неговата майка – Росица, която ще разкаже, че Виктор от малък е много самостоятелен и макар че има двама братя, винаги е бил „опората в семейството“. Най-трудният период е раздялата на неговите родители, която е била шок за Виктор. „Вярвах, че в семейството ми всичко е наред и разводът беше истински шок за мен, почувствах се излъган“, откровен е той пред Меги и Нели.

Най-голямата изненада за него ще бъде появата на баща му Стоян, който живее в чужбина от дълго време и никога досега не е говорил публично за сина си. „Виктор винаги е бил добро момче. Когато съм в България непрекъснато сме заедно“, разказва Стоян. А самият Виктор ще признае, че баща му е най-големият пример в живота му и винаги му липсва. За първи път той ще отключи емоциите си и ще разкаже през сълзи за ролята на баща му, както и на братята му в неговия живот.

Хората от най-близкото обкръжение ще отправят към най-желания ерген и много интересни предизвикателства. С кои от тях ще се справи – не пропускайте да разберете в „Търси се“ тази неделя от 12:30 ч. по bTV.

Епизодът на „Търси се“ с участието на Виктор Стоянов ще се излъчи следващата неделя (17 април) от 12:30 ч. по bTV.

А тази неделя в 12:30 ч. bTV ще излъчи пряко от „Арена Армеец“ финалите на Световната купа по художествена гимнастика.

Поли с дръзко и опасно решение в „Братя“ 

Поли вече е убедена, че дейността на Ива минава покрай закона и се заема да разбере какви точно са схемите й в следващите епизоди на „Братя“ тази седмица по NOVA. Младото момиче става свидетел на съмнителни действия в офиса на шефката си и решава, че ще се намеси в нейните планове, предприемайки дързък и неочакван ход. С какви опасности е свързано нейното решение, дали ще успее да го осъществи и ще научи ли Ива за намеренията на служителката си?

Топал все още не може да разбере кой стои зад тайното преразпределение на оръжие, пристигащо в завода и очевидно отклонявано за нелегален трафик. Той продължава да наблюдава с подозрение брат си заради потайните му действия, будещи редица въпроси. Денис предприема спешни действия, за да стигне до фактите по най-бързия начин, но единствено със знанието и подкрепата на Велин. Двамата се натъкват на още по-критична ситуация, но кой е главният инициатор на престъпното начинание и на какво са готови те, за да разберат истината?

Предизборната кампания за столичен кмет продължава с пълна сила. Графикът на семейство Карамитеви е пълен със събития, които изискват тяхното дейно участие и пълна концентрация. Проблемите между Филип и Юлия, обаче, създават напрежение в двойката и подлагат на риск представянето им пред обществеността. За момента Карамитев, със своя авторитет, умело се справя с буйния характер на съпругата си, но дали ще успее да предвиди всеки неин ход и наясно ли е колко опасна може да бъде Юлия, когато си науми нещо?

Гери продължава да получава загадъчни обаждания от майка си и се чувства все по-притисната от нейните непрестанни манипулации и постоянно нарастващи претенции за пари. Младата жена е изправена пред болезнен ултиматум, който я поставя в истински капан, а от него трудно може да се излезе с печеливша позиция. Сложните обстоятелства подтикват Гери да извърши безразсъдно действие, което я поставя в огромен риск. Какво е решила и дали ще има шанса да се отърве безпрепятствено от това мъчително положение?

Не пропускайте новите епизоди на „Братя“ от вторник до петък в 22:30 ч. по NOVA!

Пети сезон на „Добрият доктор“ с премиера на 8 април от 21:00 по AXN! 

Минаха вече пет години, откакто доктор Шон Мърфи изостави тихия си живот в провинцията и се присъедини към хирургичното отделение в престижна болница в големия град. В отминалите четири сезона Шон доказа, че състоянието му, в което повечето хора виждаха проблем, всъщност не само не е пречка, а и допринася за това той да бъде един наистина блестящ хирург.

Фреди Хаймор (“Артур и минимоите“, „Чарли и шоколадената фабрика“, „Да откриеш Невърленд“, „Огъст Ръш“) е в ролята на младия хирург с аутизъм и савант-синдром - рядко състояние, при което хора с интелектуални затруднения, включително и аутизъм, имат свое „островче на гениалност”, което е в силен контраст с цялостното им увреждане.
По повод премиерата на новия сезон, предлагаме на вниманието Ви кратко интервю с актьора.

AXN: „Добрият доктор“ се превърна в истински хит ио свен по AXN се излъчва по Amazon и Netflix. Какво според Вас е това, което направи сериала толкова популярен?

Фреди Хаймор: Това, което определя популярността на „Добрият доктор“, поне от гледна точка на моя герой, са оптимизмът и надеждата, с които е зареден. По мое мнение, положителният поглед на Шон към света е определящ, още повече в последните няколко години, в които въртележката, на която се вози човечеството се завъртя на още по-високи обороти. В такива времена, които подлагат на изпитание човешките ценности е истинска благословия да имаш човек като Шон до себе си, с неговото неумолимо желание да вижда само доброто в хората, да не съди, да не си прави заключения, преди да се е запознал напълно със ситуацията.

AXN: Вашият герой преживя сериозно развитие в сезоните до сега. Можете ли да ни кажете малко за това, което все още предстои, за следващите стъпки на Шон в процеса му на израстване?

Фреди Хаймор: Да, със сигурност има много неща, които предстоят за Шон в този сезон. Шон е аутсайдер и това, което другите приемат за даденост той постига с много труд. Болницата е купена от друг – това е само една от многото промени, които предстоят, а неговото състояние по начало не предполага той да е голям любител на промените. Така че Шон отново ще трябва да се бори за себе си, защото той се беше почувствал сравнително комфортно в някои отношения, хората го познаваха, знаеха как работи. Той можеше да работи добре заедно с тях в четвърти сезон, а сега виждаме как всичко това се разпада в пети, с появата на ново ръководство и цялостното ново присъствие.

AXN: Както казахте, Шон преминава през много промени в този сезон, a в последния епизод от предишния го видяхме на ръба. Трябва ли да се тревожим за него?

Фреди Хаймор: Надявам се, че ще има за какво да се тревожите! Това е част от напрежението, което би трябвало да присъства във всяка качествена драма, зрителите трябва да се страхуват и да се тревожат за героите, които обичат, да искат те да успеят и да победят в борбата си, да преодоляват трудностите си, макар и никога да не е лесно.

AXN: В пети сезон, продължихте ли с проучванията на хората с аутизъм или вече знаете всичко необходимо, за да е напълно достоверен Шон на екрана?

Фреди Хаймор: Това е един непрекъснат процес на учене и изследване. Консултантът, който е с нас на терен още от пилотния епизод, не спира да участва активно при взимането на решения относно сценария. Засегнатите от аутизмът хора са в много широк спектър и ние бихме искали да е ясно, че в сериала става дума за един индивидуален случай – този на Шон, а не за всички хора с аутизъм. Шон продължава да се развива, но състоянието му е една неразделна част от него, така че и ние продължаваме да се отнасяме напълно сериозно и да се ангажираме с аутизма по начин, който е активен, а не просто да почиваме на лаврите си.

AXN: Как бихте искали да продължи да се развива Вашият герой?

Фреди Хаймор: Бих искал да продължи да се развива по същия истински и правдив начин, по който се развива и до сега и според мен сценаристите чудесно постигат това. Един от стереотипите и погрешните схващания за аутизма е, че хората, които имат аутизъм, не са в състояние да се променят по никакъв начин и че съзнателно не могат да израстват и да се учат, като „нормалните“ хора. Разбира се, това е напълно невярно! Аз наистина се гордея с това, колко различен е Шон от сезон едно с този Шон от предстоящия пети сезон – той извървя дълъг път и е истинско удоволствие да си част от този напредък, от това съзряване. Искрено се надявам, че ще продължаваме да го правим и занапред и Шон ще продължава да се справя все така успешно с предизвикателствата изпречили се на пътя му.

Филмите "Пистолет за Ринго" и "Завръщането на Ринго" по БНТ 2

На 6 и 7 април (сряда и четвъртък) от 20:30 ч., БНТ 2 ще излъчи поредицата - „Пистолет за Ринго“ и „Завръщането на Ринго“.

Главният герой във филма „Пистолет за Ринго“ е боец, известен като “Angel Face” или Ринго. Сюжетът започва развитието си след като Ринго убива четирима мъже в престрелка. Арестуван е за предумишлено убийство в градския затвор, където очаква процеса. След като го освобождават на Коледа той успява да се забърка в следващото приключение, където показва своята алчност за забогатяване.

Успехът на „Пистолет за Ринго“ води до продължението на филма „Завръщането на Ринго“, по-късно същата година. Монтгомъри Браун с прякор Ринго е войник от Гражданската война, който се завръща у дома. С дълбока скръб открива, че семейството му е избито, ранчото му е завладяно от мексикански бандити, а годеницата му ще се омъжва за главатаря. Изпълнен с желание за мъст, Ринго решава да си отмъсти, представяйки се за мексиканец, когато неочаквано открива, че има дъщеря.

Режисьор и сценарист на лентата е Дучо Тесари. В ролите зрителите ще видят звезди като Джуилано Джема, Монгомъри Уд, Лорела де Лука, Хосе Мануел Мартин, Фернандо Санчо, Холи Хамънд, Ниевес Наваро и други.

Гледайте „Пистолет за Ринго“ и „Завръщането на Ринго“ на 6 и 7 април (сряда и четвъртък) от 20:30 ч. по БНТ 2

Обичаният учител Теодосий Теодосиев-Тео в "Знание.БГ" по БНТ 2

Тази сряда (6 април), предаването „Знание.БГ“ ще излъчи епизод от гр. Русе със специален репортаж от гостуването в града на един от най-изявените и признати учители по физика в България Теодосий Теодосиев-Тео. Повече от 40 години той ръководи специализирана школа, където успява да подготви безплатно десетки успешни математици и физици, които печелят международни състезания и олимпиади, а някои от тях са вече професори в престижни световни университети. Автор е на учебници и стотици научни статии по физика. Но най-високата му титла си остава обичан преподавател и вдъхновител“.

Основна тема в предаването „Знание.БГ" е оценките, критериите, подготовката и условията в часовете по физическо възпитание и спорт в училище. Колко важни са те? Кои са най-трудните нормативи и тестове и има ли остарели критерии. Обездвижва ли се опасно съвременното поколение? Гости в студиото по темата ще бъдат Росица Георгиева – началник на РУО Русе и експерт по физическо възпитание и спорт и Елисавета Досева – учител по ФВС в СУЕЕ „Св.Константин-Кирил Философ“.

„Знание.БГ“ представя отзвук от регионалния кръг на състезанието за спелуване на думи на английски език „Спелинг бий“ в гр. Разград преди националните финали в гр. София. Зрителите ще видят победителката - шестокласничка от русенската немска гимназия, която изучава анлийски език само от една година. Гости и коментатори ще са Бабек Раифов – учител по английски език в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и Сюзан Ферхадова – експерт по чуждоезиково обучение в РУО.

Гледайте „Знание.БГ“ всяка сряда от 11:00 ч. по БНТ 2

"БНТ Представя" филм за Цветан Марангозов

В сряда (6 април) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“ по БНТ 1 ще излъчи филм за „писателят-дисидент“ Цветан Марангозов.

Продукцията за Цветан Марангозов на „БНТ Представя“, показва на зрителите драматични и динамични истории за живота и творчеството му. През 1950 г. писателя издава романа „Безразличният“, разказващ за разпада на буржоазна София след идването на комунизма, а след това емигрира в Германия. Там става част от немската нова вълна в киното с късометражните си филми, а като видео артист и композитор с навлизането на технологиите започва да експериментира с нови звуци и възможности. В Германия става част от местния културен елит и е близък приятел с личности като Вим Вендърс и Фасбиндер. Животът на Марангозов е изпълнен с множество сътресения – преживява бомбардировките на Берлин по време на Втората световна война, но се завръща в България и става свидетел и на бомбардировките над София, а след това и на политическите убийства след 9 септември. Динамичната му съдба продължава с много премеждия като живот в детски дом, затвори, вербуване от ДС. Режисьор на документалната продукция е Ралица Димитрова и оператор е Пламен Герасимов.

Гледайте епизод от поредицата „БНТ представя“ за Цветан Марангозов на 6 април (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1

Битката за победа в „Survivor: Скритият идол“ по bTV приключи за Джулиана

Футболната съдийка отпадна от състезанието за 150 000 лева след сблъсък с Мила, но влезе в журито на екстремното риалити

Още един участник се раздели с мечтата да спечели „Survivor: Скритият идол“, да получи титлата „Последният оцелял“ и да си тръгне с голямата награда от 150 000 лева. Футболната съдийка Джулиана Бутракова отпадна от екстремното риалити по bTV след поражение от конкурентката си Мила Савова на Острова на изкуплението и направи тежка равносметка на участието си.

Съперничките се сблъскаха под палещото слънце на Филипините, но шампионката по джиу джицу демонстрира по-голяма сила и пълна концентрация, по-дълго задържа дървена топка с помощта на лост и триумфира в дуела на изгонените от племето „Мапурондо“. След тази победа Мила запази мястото си в екстремното риалити и укрепи самочувствието си, а конкурентката й се прибра у дома.

Загубата изненада неприятно Джулиана, която се готвеше да се превърне в новия „шеф“ на Острова на изкуплението и я накара да преживее катарзис. „В „Survivor“ получих най-ценния си урок - че трябва да се променя, да спра да бъда глезла и да не приемам нищо за даденост. Разбрах, че всичко се постига със страшно много труд“, каза самокритично тя. Футболната съдийка, която близо месец оцеля сред дивата, недружелюбна природа, настрои останалите участници срещу себе си, след като направи поредица от грешни маневри и не успя да създаде коалиция срещу лекоатлетката Карин. Въпреки че няма да продължи да се бори за голямата награда, Джулиана ще стане част от журито, което ще определи финалистите в предаването.

За оцелелите членовете на племето „Мапурондо“ изпитанията не приключват. В началото на седмицата, сред буйната растителност и калта на джунглата, те трябваше да впрегнат целия си физически потенциал, да пълзят под дървени греди, да се катерят и спускат по въжени стени, и да преодоляват препятствия в мътна, дълбока река. Първи финишираха спринтьорката Карин и фитнес треньорът Иван, но лекоатлетката се оказа по-бърза във финалната игра - реденето на пъзел. Това обаче беше само един от тестовете за издръжливост. Впоследствие претендентите за славата трябваше да се задържат максимално дълго върху тесни дървени стъпъла, поставени от двете страни на правоъгълна дървена рамка. Студентката Анелия понесе най-дълго дискомфорта, а за награда получи покана за пикник с морска храна в къщичка, плуваща върху тюркоазените води около Филипините. Тя сподели екзотичното преживяване с IT специалистката Ганка.

Въпреки че е само на 21 години, Анелия се утвърди като играч със силен характер, който смята да се бори с всички сили за оцеляването си в предаването. Студентката дори крои планове да отстрани от „Survivor“ един от най-силните мъже - собственика на автосервиз Драгомир, който я дразни с покровителственото си отношение. Офталмоложката Борислава пък беше взета „на мушка“ от почти цялото „Мапурондо“. Повечето му членове обаче не подозират, че тя е намерила Скрития идол - малката дървена фигурка, която пази притежателя си от изгонване на племенен съвет и му дава огромно предимство.

Започва сезон 4 на френския шпионски сериал "Отдел Фалшива самоличност" по БНТ 1

В четвъртък (7 април) от 22:00 ч., по БНТ 1 започна четвърти сезон на сериала „Отдел Фалшива самоличност“, който всяка делнична вечер пренася зрителите в секретния свят на френските тайни служби. В предстоящите епизоди отново ще видим силно българско присъствие в лицето на актьорите Александър Сано и Миглен Мирчев.

В основата на сюжета в четвъртия сезон на „Отдел Фалшива самоличност“ е спасяването на Малотрю от руските служби и озоваването му в Москва. Той получава предложение за внедряване на компютърен гений в руския „Център 21“ за изкуствен интелект. От своя страна, Марина започва работа като сеизмолог в руския институт „Булгаков“ и установява контакт с компютърните гении от „Център 21“. Българската звезда Александър Сано влиза в ролята на хакера Игор, с когото се сблъсква компютърният специалист Сезар, познат в Москва под самоличността „Силвен Еленщайн“.

„Отдел Фалшива самоличност“ проследява дейността на френското разузнаване и Главната дирекция за външна сигурност на Франция. Снимките на шпионския политически трилър, който е с рекордни приходи за френската офис-класация, са реализирани във Франция, Алжир, Сирия и Иран.

Гледайте „Отдел Фалшива самоличност“ всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1

БНТ 2 излъчва два филма по повод 146 години от рождението на Кръстьо Сарафов

По повод 146 години от рождението на българския театрален актьор Кръстьо Сарафов, БНТ 2 ще излъчи документалния филм „Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея“ на 7 април (четвъртък) от 17:00 ч. и игралния филм „Изпитание“ с негово участие на 10 април (неделя) от 16:30 ч.

Кръстьо Сарафов е един от най-големите майстори на българския театър, учител на няколко поколения български актьори. Той се превъплъщава в много централни мъжки роли от Шекспир, играе блестящо в пиеси на Гогол, Чехов, Молиер, Грибоедов, Шилер, П.Ю. Тодоров, П.К. Яворов. Сарафов е и първият актьор, изиграл ролята на Големанов от едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

Филмът на Иван Георгиев – Гец „Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея“ разказва за сложната съдба на големия актьор Кръстьо Сарафов и неговото наследство през погледа на съвременните театрали. Игралният филм „Изпитание“ е първият българско-унгарски художествен филм от 1942 г. с участието на Кръстьо Сарфов и Надя Ножарова. Режисьор на лентата е Хрисан Цанков, а сценарист Георги Антонов.

Гледайте „Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея“ на 7 април (четвъртък) и „Изпитание“ на 10 април (неделя) от 16:30 ч. по БНТ 2

"Как е устроена Вселената" по БНТ 2

На 7 и 8 април (четвъртък и петък) от 19:00 ч., БНТ 2 ще излъчи документалната поредица „Как е устроена Вселената“.

„Как е устроена Вселената“ е една от многосезонните поредици на „Science“ и „Discovery“ за това „Как е устроена Земята” и „Как работи Вселената“. Учени и изследователи предлагат ръководство за пътуване в историята и в представата за Космоса - от Големия взрив до други галактики, звезди, планети и луни, с техните цикли и особености.

В поредицата зрителите ще научат за Космоса, в който се движи и нашата планета Земя с нейните видими и невидими процеси. „Как е устроена Вселената“ ще даде отговори на още много въпроси, които човек си задава: Има ли друга планета Земя?; Създават ли изригващите вулкани условия за нов живот?; Има ли вода на Юпитер?; Може ли Слънчевата система да експлодира и да унищожи Земята?
Сценарист е Алекс Хърл, оператор Пол Ланг и музика Ричард Блеър-Олифант.

Гледайте „Как е устроена Вселената“ от 7 и 8 април (четвъртък и петък) от 19:00 ч. по БНТ 2

Надпреварата за сърцето на първия „ерген“ на България става още по-ожесточена - тази седмица по bTV

Надпреварата за сърцето на първия „ерген“ на България Виктор Стоянов става още по-ожесточена

В новите епизоди на най-романтичното телевизионно приключение „Ергенът“ този четвъртък и петък от 21:00 ч. по bTV зрителите ще станат свидетели на изненадващо романтично „отвличане“, неочаквано приятелско разединение и открити сблъсъци очи в очи, след които нищо няма да е същото.

В четвъртък вечер (7 април) своята покана за индивидуална романтична среща ще получи дама, за която усамотението с Виктор е дългоочаквано. „Ергенът“ ще заведе избраницата си на Кулата на опрощението и ще й разкаже вълнуваща легенда за построяването на един от най-красивите манастири на Средиземноморието.

Междувременно имението ще се превърне в арена на невиждани скандали, след като Благовеста решава да се вслуша в съветите на останалите момичета и да загърби приятелството си с Александра, дръзвайки дори да прекъсне срещата й с Виктор. Как ще реагира хипнотерапевтката, когато разбере, че Блага официално вече е част от противниковия лагер, и коя ще е дамата, която ще промени отношението си към нея и единствена ще й подаде ръка – отговорът само в „Ергенът“ по bTV.

Зрителите ще станат свидетели и на първото женско парти, което ще завърши преждевременно със сблъсък лице в лице между две от претендентките. Провокирана от непрестанните нападки от страна на всички останали, Александра решава да връчи скъпоценната си гривна, подарък й от Виктор, на дамата, у която усеща най-голяма завист. Как ще реагира „ергенът“, когато научи за постъпката на Александра, и защо ще остане огорчен от поведението й? В края на вечерта е време за Церемонията на розата, след която още едно от момичетата ще се сбогува с Виктор и ще напусне имението завинаги.
В петък вечер (8 април) Виктор ще се появи неочаквано в имението и буквално ще „отвлече“ една от участничките, която ще качи на мотора си и ще заведе в собствената си вила. Коя ще е дамата, за която „ергенът“ за пръв път ще открехне вратите на имението си, зрителите ще научат само в „Ергенът“ от 21:00 ч. по bTV.

По време на вечерния коктейл Виктория Капитонова ще влезе в ролята на водеща на импровизирано ток шоу, в което ще задава провокативни въпроси към останалите участнички. Ще стане ясно какъв е най-скъпият подарък, който Дениз е получавала от любим човек и била ли е Деница с по-млад от нея мъж. За финал в присъствието на Виктор инфлуенсърката ще атакува Александра с въпрос, който ще я накара да напусне коктейла. В края на вечерта ще се проведе поредната Церемония на розата, в която Виктор ще предприеме неочакван ход.

Не пропускайте „Ергенът“ и тази седмица – в четвъртък и петък от 21:00 ч. само по bTV!

Драмата "Женски сърца" по разказите на Йордан Йовков по БНТ 2

На 8 април (петък) от 16:30 ч., БНТ 2 ще излъчи българския игрален филм „Женски сърца“ по разказите на Йордан Йовков – „Божура“ и „През чумавото“.

Сюжетът на филма „Женски сърца“ разказва за красивата циганка Божура и чорбаджийската дъщеря Тиха, които са свързани с приятелство от детството си. Дивата Божура се възхищава от светлата красота на богатата девойка, а тя харесва дръзката циганка. Мъжете флиртуват с Божура, а при Тиха непрестанно идват годежари, отхвърляни от баща й - богатия чорбаджи Вълко. В селото се завръща буйният младеж Василчо, които печели любовта и на двете девойки. Отхвърлен от чорбаджи Вълко, Василчо се отдава на пиянство. След случайна среща между Божура и Василчо прехвърчат искри, а не след дълго тя забременява от него. Василчо отново заминава, но този път оставя бременната Божура да скита бездомна в снега, очаквайки неговото завръщане. През пролетта, с дете на ръце, тя моли за помощ Тиха, която я отблъсква. Към селото настъпва чума. Приятелят на Василчо - Радул, донася вестта за неговата смърт. Отчаяна, Божура се хвърля във вира и се удавя. За да успокои съселяните си, чорбаджи Вълко вдига тежка сватба на Тиха, която жени за Радул. По време на венчавката в църквата влиза чумавият Василчо. Всички, дори и майка му, избягват ужасени. Остава само Тиха, която слага главата на умиращия на коленете си и го целува за последен път.

Режисьор на „Женски сърца“ е Лиляна Батулиева, сценарий Никола Тихолов, оператор Виктор Чичов и музика Георги Генков. В ролите зрителите ще се насладят на участието на Стойчо Мазгалов, Белла Цонева, Росица Брадинова, Боряна Павлова, Иван Черенков, Кирил Варийски, Пенка Божкова, Пенка Георгиева, Катя Георгиева, Богдана Вульпе, Стойно Добрев, Иван Атанасов, Моше Дворецки, Стефан Попов и други.

Гледайте филма „Женски сърца“ на 8 април (петък) от 16:30 ч. по БНТ 2

БНТ 3 излъчва финалите за световната купа по конен спорт в Лайпциг

На 7 април от 15:30 ч., на 8 април от 15:00 ч. и на 10 април от 15:45 ч. БНТ 3 ще предава 3-те състезания в най-атрактивната дисциплината прескачане на препятствия на финалите за световната купа по конен спорт в Лайпциг.

Зрителите на спортния канал на БНТ ще се насладят на едно традиционно и много обичано състезание от почитателите на този спорт. От 6 до 10 април изложбената зала в панаирното градче в Лайпциг ще стане арена на 42-то издание на финалите на световната купа по конен спорт. 36 състезатели от 19 нации ще вземат участие в надпреварата. Това са най-добрите участници от изминалата година в 6 регионални лиги по целия свят: западноевропейската, източноевропейската, арабската, евроазиатската, северноамериканската и южноамериканската. В Лйпциг ще бъдат 4-ма от досегашините шампиони - миналогодишния победител Стив Герда от Швейцария, печелилите през годините Маркъс Енинг - Германия, Маклейн Уорд - САЩ и Джон Уитакър - Великобритания. Допълнителен заряд на състезанието ще донесе и факта, че 4-ма от ездачите от Топ 10 на световната ранглиста ще бъдат там. Младия швейцарец Мартин Фухс, Марлон Модоло Занотели от Бразилия, ирландецът Конър Суейл и холандецът Хари Смолдърс.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара