ЙОАННА-ИЗАБЕЛЛА ВЪРБАНОВА ИГРАЕ ДЪЩЕРЯТА НА ПЕТРА ФОН КАНТ В ТЕАТЪР СОФИЯ

>>> Втората премиера е на 12-и април

Младата актриса Йоанна - Изабелла Върбанова, която стана част от трупата на Театър София от 2021-ва година, се превъплъщава в ролята на Габриеле - дъщерята на дизайнерката Петра фон Кант.

Премиерният спектакъл на „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“, под режисурата на проф. Пламен Марков, бе посрещнат от публиката възторжено с дълги и искрени аплодисменти на 4 април 2022 г.

На 12-и април /вторник/ ще бъде показана втората премиера на представлението в Театър София.

Режисьорът - постановчик и доайен - Пламен Марков, майсторски доразвива едноименната пиеса на именития немски творец Райнер Вернер Фасбиндер, като надгражда със свои текстове историята за живота и творческия път на дизайнерката Петра фон Кант.

"Репетиционният ни период започна през февруари", разказва Йоанна - Изабелла Върбанова и допълва: "Това е първата ми среща и работа с Пламен Марков. За мен беше любопитен начинът му на работа. Хареса ми подхода му и провокацията към нас, актьорите, защото той хем структурираше основните линии на действието и персонажите, които трябва да пресъздадем, хем ни даваше свободата да предлагаме и да допълваме свободно, с целия си потенциал и въображение, щрихите към характерите и образите. Може би бе благосклонен повече от обикновено, защото все пак работеше с изцяло дамски състав. Маестрото отдели доста време, за да успее да ни въвлече в света на Фасбиндер, през запознаване с неговите филми, с неговия живот и процеса на създаване на самата пиеса, която е основа на представлението ни.

 Настояваше да ни покаже различна палитра от модни дизайнери, творили по онова време. Успяхме и да видим различни биографични филми за водещи творци от света на модата. Цялата тази подготовка бе изключително важна, за да можем да усетим и да навлезем до най-малък детайл в атмосферата на работата и начина на живот на дизайнерите от висшата мода".

Йоанна-Изабелла пресъздава Габриеле - дъщерята на Петра фон Кант (в ролята Лилия Маравиля): момиче, което не се разбира с майка си, отхвърлена от нея и изпратена да учи в престижен колеж, далеч от дома, за да не е в тежест и да пречи на успешната кариера на майка си. В опита си да достигне майка си и да получи майчина обич и любов остава отново неразбрана и затова тя се превръща в бунтарка, която участва в радикални групи, които отхвърлят богатите и известните.

"Мисля, че се получи много хубаво представление, което тепърва ще се развива и ще има своя дълъг сценичен живот. Всяка от нас, актрисите, носи различен характер - със своята болка и драма на персонажите. Разказваме една история за любовта във всичките й аспекти на въздействие - от вдъхновяващата й сила, до саморазрушението. Фасбиндер има едно важно послание: Трябва да се научим да обичаме безкористно! Чудя се дали сме способни на това и каква е цената?", заключава Йоанна - Изабелла Върбанова.

ЗА СЮЖЕТА НА „ГОРЧИВИТЕ СЪЛЗИ НА ПЕТРА ФОН КАНТ“:
Успешната модна дизайнерка Петра фон Кант (в главната роля - Лилия Маравиля), която копнее за творчество и споделена любов, след два неуспешни брака, сега е във вихъра на своята кариера. Петра се запознава с младата и красива Карин (Лидия Василева), което завърта главата на Петра и започва своята модна кариера.
Милена Живкова е в ролята на Валери фон Кант - майка на Петра.

Дясната ръка на дизайнерката - Марлене, представя Неда Спасова.

Лора Мутишева се превъплъщава в Сидония фон Гразенаб – приятелката, която запознава Петра с Карин и носи всички важни новини.

На сцената дефилират красиви манекенки - студентки от класа на проф. Пламен Марков.
                                                                   

1 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара