А1 предлага плащане за синя и зелена зона през приложението си "Моят А1"

Новата функционалност на приложението работи със зоните в 10 български града

Липсата на информация за тарифи, граници и работно време е проблем, с който се е сблъсквал всеки у нас при паркиране в платените (сини и зелени) зони. Неволните грешки при SMS изписването на номера на автомобила пък винаги носят риск от солена глоба. Нова функционалност на приложението „Моят A1” дава решение на всичко това, като предлага на потребителите възможност лесно да управляват платения престой на автомобилите си.

Новата секция „Паркиране с SMS“ е достъпна в „Моят A1” както за Android, така и за iOS. При стартирането си тя автоматично локализира устройството, като показва границите на съответните паркинг зони на карта.

След първоначалното въвеждане, приложението запомня данните на автомобила, като дава възможност за запазване на повече от едно МПС. Потребителят може да изпрати SMS за удължаване на престоя директно през приложението, както и да заплати за престой в зона, дори когато е извън обхвата ѝ.

Приложението автоматично показва оставащото време за платено паркиране, като уведомява и за оставащи последни 5 минути от него. Допълнително удобство е изпращането на съобщения директно за сутринта на следващия ден – така отпада рискът в самото началото на работното време на зоната автомобилът да се окаже със скоба или репатриран. Тази функционалност се предлага на територията на общините, чиито системи поддържат т.нар. отложено паркиране.

Сумата за заплащане на паркирането се начислява към сметката на абоната или се приспада от баланса на предплатените карти.

„Паркиране с SMS” в „Моят A1” ще стартира от София, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Благоевград, Дупница, Ямбол, Враца и Велинград. Това е поредната полезна функционалност в приложението за самообслужване на клиенти на телекома. Платформата дава възможност за управление на услугите, плащане на сметки и преглед на детайлна информация бързо и лесно 24 часа в денонощието през компютър или смартфон.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара