Nothing Ear (stick) идват без активна шумоизолация, но с по-добър живот на батерията

Компанията Nothing представи нов модел безжични слушалки, които наследяват миналогодишните Ear 1 (ревю). Устройството се казва Ear Stick и на практика е по-евтина алтернатива на другия модел с някои липсващи неща, но и с няколко новости, така че потребителите могат да изберат подходящото устройство за тях.

Слушалките имат форма като тази на Ear 1, но без силиконови уплътнения, така че не осигуряват изолиране от околните звуци, което логично е довело и до отпадане на функцията за активно шумопотискане. Според компанията премахването на уплътненията е довело до по-голям комфорт при продължително носене.

Устройството предлага живот на батерията до 7 часа (спрямо 5.7 часа в Ear 1 с изключено шумопотискане) или 29 часа с тази от калъфа за съхранение (34 часа при Ear 1). Ear Stick са получили и нови 12.6 мм говорители, които са специално създадени за тях вместо стандартните в Ear 1. Освен това и кутийката за съхранение е с нова цилиндрична форма.

Предстои да видим как ще се представят, но от компанията са добавили функцията Bass Lock, която компенсира липсващото уплътнение като ползва микрофон за измерване на звука в ушния канал и компенсиране на загубените ниски честоти. Заедно с него всяка слушалка включва по 3 микрофона - останалите са за улавяне на гласа при разговор и за околните звуци, за които се прави опит да се премахнат при разговор.

Слушалките отново поддържат кодеци SBC и AAC и не могат да се свържат едновременно с две устройства. Другата новост са добавени сензори за натиск, които позволяват управление на функциите на Ear Stick чрез стискане, а не чрез докосване, а освен това могат да се ползват и с мокри пръсти. Слушалките имат IP54 рейтинг за водоустойчивост, а освен това са с оптимизирана позиция на антените за по-добра работа.

Що се отнася до цената на устройството тя е 119 евро, което ги прaви по-скъпи от първоначалната цена на Ear 1, които стартираха за 99 евро. От днес обаче Eаr 1 са с 50% по-скъпи, така че устройството все пак е по-евтино от миналогодишния модел. Ear Stick вече могат да се поръчат от сайта на компанията с безплатна доставка до 4 ноември на цена 239 лв. В същото време в сайта на Nothing Eаr 1 вече струват 269 лв вместо досегашните 179 лв.

Източник: Nothing

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара