iPhone 15 и iPhone 15 Pro изглежда ще използват различни USB-C портове

Според известния анализатор Минг-Чи Куо през следващата година смартфоните на Apple ще бъдат оборудвани с USB-C на мястото на Lightning, което ще позволи и постигането на по-високо скорости на трансфер на данни. Има обаче една голяма уловка.

Макар всички модели iPhone 15‌ да получат USB-C портове високите скорости на трансфер ще бъдат запазени само за устройствата iPhone 15‌ Pro. Според Куо стандартните модели ‌iPhone 15 ще продължат да предлагат USB 2.0 скорости, каквито се постигат и сега през Lightning.

Анализаторът посочва, че моделите iPhone 15‌ Pro ще поддържат поне USB 3.2 или Thunderbolt 3, което значително ще увеличи скоростите на прехвърляне на данни и ще осигури повече опции за извеждане на видео сигнал за подобрено потребителско преживяване.

Скоростите през USB 2.0 са ограничени на 480Mb/s, а USB 3.2 поддържа трансфер с до 20Gb/s. На свой ред Thunderbolt 3 осигурява скорости до 40Gb/s, така че може да осигури сериозен скок в производителността. Остава да разберем дали прогнозата на Куо ще се сбъдне.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара