LG представи модул за камери на смартфони с оптичен зуум между 4 и 9 пъти

Макар вече да не произвежда смартфони, LG продължава да създава компоненти за този тип устройства. Сега едно от подразделенията на южнокорейците, LG Innotek, представи камера модул с перископен обектив и оптичен зуум, който може да постигне 4- или 9-кратно приближение.

Това позволява запазване на качеството на картината в този диапазон, като потенциално се намаляват размерите и броя на необходимите за това модули. Подобна разработка за сгъваем обектив има и Samsung.

В момента повечето смартфони използват хибриден зуум, при който се комбинират оптично и цифрово приближение. Това е възможно чрез няколко сензора, но в някои от стъпките качеството е значително по-ниско.

Новата Optical Zoom Camera на LG обаче използва подвижни компоненти и работи бързо и точно, като това помага и за пестене на енергия. Вградена е също така система за оптична стабилизация, което ограничава размазването.

Този модул позволява запазването на пълна резолюция в диапазон от 4- до 9-кратен зуум. От компанията си партнират с Qualcomm за вграждане на технологията към платформата Snapdragon 8 Gen 2.

Засега няма яснота кои ще са първите модели с новото решение.

Източник: LG Innotek

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара